Ga naar inhoud

Prille liefdesrelatie Ford en Volkswagen nu al in zwaar weer


dreka

Aanbevolen Berichten

Prille liefdesrelatie Ford en Volkswagen nu al in zwaar weer.

image.png.a40135863ecf6561f1c72d1fe79a33fe.png

Nog niet zo lang geleden konden we opgewekt mededelen dat Ford en Volkswagen een monsterverbond zouden sluiten. Maar er is nu al ruzie.

Wij schreven: '[samenwerken dat is wat] frenemies Ford en Volkswagen hebben gedacht. 'Ford is in serious negotiations with Volkswagen Group to broaden their alliance beyond commercial vehicles in ways that would help Ford reverse losses in Europe and South America and share costs of costly technology and small cars.' Beide bedrijven voelen nu in elkanders broekje, maar dat is meer noodzaak dan lust liefde.' 

We hadden de term 'tough love' ergens moeten gebruiken. Volkswagen speelt het namelijk knetterhard. Even een korte samenvatting: VW wil zijn MEB-platform voor elektrische auto's delen met rivalen. Uiteraard voor duur geld. Ford wilde wel over de brug komen en samen zouden de autoreuzen verder werken aan bestelwagens, SUV’s, elektrische auto’s en zelfrijdende technologie. Het gaat mis op dat laatste punt. Ford wil een miljard voor het leveren van deze technologie, maar Volkswagen wil niet eens de helft betalen. En de Duitsers kunnen het hard spelen, want Ford verkeert in financieel zwaar weer en moet buigen of barsten.

'VW has resisted agreeing to invest in Ford’s autonomous vehicle unit, instead preferring to announce the companies will simply work together in that area (...)' Dit is niet eens een verstandshuwelijk te noemen, maar eerder slecht betaalde liefde op afroep. Het is de vraag of Ford nu nog wel zo geïnteresseerd is in het MEB-platform - het partnerschap is nauwelijks geregistreerd maar lijkt voorlopig op weinig uit te lopen. Deze struggle snuggle zonder twijfel vervolgd.

W.J. Hilderink.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.