Ga naar inhoud

Smedley volgt Brawn en Symonds met overstap naar F1


dreka

Aanbevolen Berichten

Smedley volgt Brawn en Symonds met overstap naar F1

Smedley volgt Brawn en Symonds met overstap naar F1

11:00 – Rob Smedley gaat fungeren als technisch adviseur voor de Formule 1-organisatie en zal zich in die rol vooral richten op het overbrengen van technische informatie richting het publiek. De komst van de voormalig Williams- en Ferrari-engineer is vandaag (zaterdag) wereldkundig gemaakt door het kampioenschap.

Meteen nadat Smedley eind vorig jaar vertrok als 'head of performance' bij Williams maakte hij duidelijk graag in de Formule 1 actief te blijven. Met zijn overstap naar de Formula One Group volgt hij het carrièrepad van onder meer Ross Brawn en Pat Symonds. Alhoewel deze transfer een nieuwe uitdaging biedt, markeert het ook het einde van een tijdperk. Smedley was namelijk twintig jaar bij verschillende teams actief en zal de sport nu vanaf de andere kant beleven.

Echt rouwig is hij daar overigens niet om. "Het is een weloverwogen besluit om enige tijd buiten de vuurlinie van de teams door te brengen. Maar tegelijkertijd heb ik nog steeds een enorme passie voor de sport en hoop ik op deze manier iets terug te kunnen doen." De overstap van Smedley betekent overigens niet dat hij meteen de technische reglementen naar zijn hand zal zetten. De Brit fungeert in eerste instantie als adviseur om technische kennis beter over te brengen in bijvoorbeeld TV-uitzendingen en communicatie richting de fans 'op alle platformen'.

"We proberen zo een meer samenhangend verhaal te bieden over de technische kant van de Formule 1. In gesprekken met Ross waren we er snel over eens dat er een hele rijke wereld aan technische content is, bijvoorbeeld data of de manier waarop teams werken, die nooit wordt verteld", ziet hij voor zichzelf een voorlichtende rol. "Deze techniek is een wezenlijk onderdeel van het Formule 1-verhaal dat de betalende F1-fans nooit of maar voor een deel te zien krijgen. Er ligt dus een enorme kans om dat nu goed samen te brengen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.