Ga naar inhoud

Red Bull wil meer duidelijkheid van Liberty over F1 anno 2021


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull wil meer duidelijkheid van Liberty over F1 anno 2021.

image.png.5606919c9b4f8cc04a262b0264c308de.png

Red Bull Racing spoort de Formule 1-eigenaren van Liberty Media aan om meer regie te nemen wat betreft de toekomst van de sport. Volgens de formatie van Max Verstappen en Pierre Gasly is er nog te veel onduidelijkheid over de Formule 1 anno 2021 en moet daar snel verandering in komen.

Ongeveer een jaar geleden gaf Liberty zelf het startschot door met het project 'Vision 2021' voorzichtig de toekomst van de sport te verkennen. Alhoewel ze hiermee mooi op tijd leken te zijn, is Red Bull-adviseur Helmut Marko niet te spreken over de progressie sinds die bewuste dag. "Tot nu toe zijn er nog geen echte besluiten genomen. Niet over het budgetplafond en over de motoren, waarbij ze bij het bestaande idee willen behouden met wat marginale veranderingen, zijn ze het ook nog niet allemaal eens", zegt hij tegenover Motorsport.com.

Volgens Marko is de tijd rijp om de noodklok te luiden en aan te geven dat teams voldoende tijd nodig hebben voor mogelijk ingrijpende veranderingen. "Ik denk dat we door het uitblijven van deze besluiten langzaam maar zeker in een kritieke fase zijn aanbeland. Als ik Liberty zou zijn en deze aandelen tegen een hoge prijs heb gekocht, dan zou ik toch op een gegeven moment aan de betrokkenen moeten uitleggen hoe het plaatje er in 2021 uitziet. Wat zijn de verdienmodellen en hoe gaat het dan verder?", geeft de Oostenrijker aan nog met veel vragen te zitten.

Marko krijgt hierin bijval van teambaas Christian Horner, die zich ook publiekelijk afvraagt hoe de blauwdruk er voor 2021 uitziet op financieel en reglementair vlak. Hij verwacht meer regie van Liberty, maar denkt te weten dat een deel van het probleem in de onderlinge communicatie zit. "Ik denk dat zij het frustrerend vinden dat deze wereld zich zo sterk in de media afspeelt. Dat kennen zij vanuit de Amerikaanse sporten niet echt. Maar wat in Amerika werkt, hoeft niet per se in de rest van de sportwereld te werken", pleit Horner voor een unieke aanpak die beter aansluit bij de Formule 1.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.