Ga naar inhoud

Boze taxichauffeurs blokkeren toegangswegen naar Den Haag.


dreka

Aanbevolen Berichten

Boze taxichauffeurs blokkeren toegangswegen naar Den Haag.

image.png.291cb02473b550e05789555207a8e45e.png

Het verkeer in de Randstad ondervond vanochtend wat hinder door een flink aantal ontstemde taxichauffeurs, dat zijn gram gaat halen in Den Haag. Ze zijn geïrriteerd over de oneerlijke concurrentie van Uber.

De naar schatting 200 taxichauffeurs protesteren vandaag op het Malieveld tegen onder andere de flink verhoogde verzekeringspremies die ze moeten afdragen. Ze hebben hier wel een punt, de voorwaarden werden voor 2019 flink aangescherpt, en in de grote steden is het lastig als kleine ondernemer een taxi nog verzekerd te krijgen. De verzekeraars wijzen naar het grote aantal schades, dat niet meer gedekt wordt door binnenkomende premies. Naar de mening van de demonstranten is dit vooral de schuld van brokken die juist door Uber-chauffeurs gemaakt worden, en waarvoor zij nu mogen opdraaien. In Den Haag wordt een petitie overhandigd voor 'een eerlijkere concurrentie op de taximarkt'.

De meeste chauffeurs zijn inmiddels aangekomen, onderweg werd - om de woorden kracht bij te zetten - het verkeer op de A13 en A4 even stilgelegd. De demonstranten houden echter wel vol dat hun intenties vreedzaam zijn. De demonstratie wordt aangeslingerd door de politieke beweging DENK, die hier mooi een stukje doelgroep ziet om te vertegenwoordigen. Het Amsterdamse raadslid Numan Yilmaz treedt in dit opzicht op de voorgrond, zijn PvdA-collega Sofyin Mbarki zou ook betrokken zijn.

De actie volgen kan onder andere via dit liveplok van AT5.

image.thumb.png.47b1565e82a2c4503ee780505e5fcba2.png

H. Feitsma.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.