Ga naar inhoud

IndyCar krijgt titanium neuszwaard, want halo is stom


dreka

Aanbevolen Berichten

IndyCar krijgt titanium neuszwaard, want halo is stom.

image.png.732ad5080124058320b8ec2a11386a8b.png

Waar Formule 1 al een jaar met halo's rondrijdt, doet IndyCar nog steeds niets aan hoofdveiligheid. Correctie, deed, want op 24 april moeten alle rijders een Advanced Frontal Protection van Dallara op de wagen hebben zitten. Eigenlijk is dat een zwaard.

De hoofdveiligheidsdiscussie loopt uit in een typisch 'Murica vs. Europa-verhaal. Waar in Europa uiteindelijk maar voor een lelijke, maar nuttige oplossing werd gekozen, kiezen de Amerikanen voor iets totaal bizars. De halo mag een lelijke teenslipper zijn, na een jaar hebben we een leven gered zien worden, iemand een koprol zien overleven en eigenlijk valt die hele beugel al niet meer op. Okay, de koproloverlever werd wel bijna in zijn auto gebakken, dat is wellicht niet helemaal de bedoeling.

Dag halo

Prima oplossing dus, die halo. Maar Amerika zegt hold my beer, wij hebben wat slimmers bedacht om rondvliegende wielen en andere brokstukken weg te jagen: Advanced Frontal Protection. Heel geavanceerd is het overigens niet, want het is gewoon een titanium opzetstuk dat om de neus voor de cockpit van de auto komt te staan.

Het titanium afvalzwaard is drie inch hoog en driekwart inch dik, oftewel 7,5 cm hoog en 2 cm dik in normale maten. Alle deelnemers aan de Indy 500, waaronder de McLaren van Fernando Alonso, moeten het mes op de auto krijgen. Overigens heeft IndyCar een praktische reden om niet voor de halo te kiezen: het toestel kan niet op het huidige chassis bevestigd worden.

Desondanks lijkt een gevaarlijk uitsteeksel van titanium niet het ideale middel om de veiligheid te verhogen. Maar goed, Amerikanen denken nu eenmaal dat het beste middel tegen geweld, meer geweld is.

M. Goes.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.