Ga naar inhoud

Toeval? Je onderzoekt Dieselgate en je wordt ineens bespioneerd.


dreka

Aanbevolen Berichten

Toeval? Je onderzoekt Dieselgate en je wordt ineens bespioneerd.

image.png.9f898300bde9557bbf7149fbfc4cf773.png

 

Das Dieselleben der Anderen.

De man in beeld is Jürgen Resch. Resch is opperhoofd van de Deutsche Umwelthilfe, een soort Duitse Consumenten- en Milieubond. Doorgaans de laatste persoon die een petrofiel uitnodigt voor een dinertje, maar oh boy wat heeft Resch een verhaal. Sinds hij en zijn organisatie onderzoek doen naar Dieselgate en emissiezwendel bij automakers wordt hij bespioneerd. Het is echt ziek.

Even een greep uit de dingen die Resch noemt. Het internet van de Umwelthilfe is gehackt, er zijn data vervalst, er meldden zich mensen die vrijwel zeker informanten waren en hem of anderen wilden ontfutselen welke auto's de organisatie op dat moment doorlichtte. Zijn telefoon begon een eigen leven te leiden en ofwel Resch' eigen apparaat of de provider werd zo gemanipuleerd dat belletjes naar hem werden afgebogen. De beller kwam uit bij iemand die zich uitgaf voor Resch, uiteraard met het doel de beller uit te horen en gevoelige informatie te weten te komen. Een soort Leben der Anderen, alleen dan zonder dat de Stasi of de DRR nog bestaat.

Resch zelf is voorzichtig en zegt niet te kunnen en willen vingerwijzen. Maar het is vrij eenvoudig: of de concurrentie van dieselzwendelaars als Volkswagen heeft alles op alles gezet om deze automaker(s) in een kwaad daglicht te stellen en is zelfs faux-spionage begonnen, of Resch verzint alles, of er zijn één of meer automakers die veel harder gestraft moeten worden dan nu het geval is. Of hebben wij gemist dat de volgende Volkswagen de Cosa Nostra heet?

W.J. Hilderink.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.