Ga naar inhoud

'Assen' bezoekt F1-test: "Hopen 1 april duidelijkheid te hebben"


dreka

Aanbevolen Berichten

Assen' bezoekt F1-test: "Hopen 1 april duidelijkheid te hebben.

image.png.dcbe5162ef836d41ec1d0c316ae63dc9.png

In Drenthe hoopt men op 1 april duidelijkheid te hebben over een eventuele komst van de Formule 1 naar het TT Circuit. Zo heeft Henk Brink, gedeputeerde in de Provinciale Staten van Drenthe, aan Motorsport.com laten weten.

Brink bracht deze week samen met Lee van Dam van The Netherlands Grand Prix Foundation, de stichting die de Formule 1 naar Assen probeert te halen, een bezoek aan de testdagen in Barcelona. "Het was voor mij goed om te horen hoe men er tegen aankijkt en te zien wat het allemaal inhoudt", blikt Brink terug. "Het is natuurlijk een fantastisch groot circus, en circus bedoel ik dan in positieve zin. Ik heb begrepen dat als het hele gebeuren naar Nederland komt, je het toch hebt over meer dan duizend vrachtwagens."

"Er is natuurlijk ook even gesproken over het naar Nederland halen van de Formule 1", vervolgt hij. "Maar of de race naar Assen of Zandvoort moet komen, daar hebben we het eerlijk gezegd niet zo heel veel over gehad. We hebben respect voor hoe het Formula One Management (FOM) het aanpakt. Ze zijn nu met Zandvoort in gesprek. We moeten ook oppassen dat het geen al te grote strijd wordt, want we willen met zijn allen op de eerste plaats dat de Formule 1 naar Nederland komt." Al is er aan de andere kant volgens Brink niets mis met wat gezonde concurrentie. "Iedereen weet inmiddels wel dat Assen er klaar voor is. Maar het FOM moet in alle rust zo'n besluit kunnen nemen."

Op de vraag of het bezoek aan Barcelona een signaal is dat Assen nog altijd in de race is voor een Grand Prix, antwoordt Brink: "Het FOM bepaalt of we nog in de race zijn of niet. We zijn pas uit de race als het FOM zegt dat de Formule 1 naar Zandvoort gaat, maar dat is op dit moment nog geen uitgemaakte zaak. De situatie is nu zo dat ze bezig zijn met Zandvoort. We moeten hen de tijd geven om dat netjes af te ronden. Ik ben zelf ondernemer en vind het wel zo chique dat als je met een partij in gesprek bent, dat eerst netjes afrondt voordat je met anderen aan de slag gaat. Op het moment dat het FOM zegt dat de race wel of niet naar Zandvoort komt, is er een nieuwe situatie. Als de race naar Zandvoort gaat, dan is Assen klaar. Als het FOM zegt dat de Formule 1 niet naar Zandvoort gaat, dan denk ik dat Assen een goede kans maakt. Zij zien ook hoeveel oranje supporters door heel Europa trekken."

Er wordt nog steeds gemikt op 2020. Volgens Brink komt dat niet te vroeg. "Volgens mij zou dat hier dan kunnen. Ik heb geen aanleiding om te denken dat het niet zou kunnen", zegt Brink. "Arjan Bos, de voorzitter van het TT Circuit, heeft laten weten dat het circuit komend seizoen klaar wordt gemaakt voor de Formule 1. Er zal natuurlijk wel naar zaken zoals het creëren van voldoende parkeergelegenheid moeten worden gekeken, maar ik denk dat we dat wel aankunnen." Als het goed is, komt er snel duidelijkheid. "Het FOM heeft gezegd dat Zandvoort tot 1 april de tijd heeft. We hopen dat het FOM dan een besluit neemt. Het zou voor iedereen ook goed zijn als er dan helderheid is."

Er was woensdag ook nog een korte ontmoeting met Verstappen, ondanks dat de Nederlander zijn tweede dag in de auto had. "Ik vond het fantastisch hoe hij op onze aanwezigheid reageerde", aldus Brink. "Ze zitten toch midden in die test. Hij stond even buiten toen er aan de auto gesleuteld werd en had wel even tijd om een paar woorden te wisselen. Hij was tevreden over hoe het allemaal ging en was enthousiast over de nieuwe Honda-motor. We hebben hem succes gewenst. Volgens mij vond hij het wel mooi dat we er waren. Dat hij even tijd voor ons maakte, vond ik super." Ook ging het kort over een potentiële Nederlandse Grand Prix. Brink: "We hebben gezegd dat we het wel mooi zouden vinden als de Formule 1 naar Nederland zou komen en dat we hopen dat dit ook gebeurt. Hij zei dat ook te hopen."

Bron gpupdate.net.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.