Ga naar inhoud

Bottas ziet problemen bij Mercedes: "Snel updates nodig


dreka

Aanbevolen Berichten

Bottas ziet problemen bij Mercedes: "Snel updates nodig.

image.png.d1c981551d01c9e71b865fc7ab4dfb06.png

Mercedes heeft nog heel wat werk aan de winkel, zo vertrouwde Valtteri Bottas vrijdag de media toe. Het team heeft upgrades nodig om de wagen beter bestuurbaar te maken.

Mercedes maakte een solide en betrouwbare indruk tijdens de eerste wintertest van Barcelona, maar moest toegeven dat Ferrari beter uit de startblokken leek te schieten. Volgens Bottas moeten de wereldkampioenen snel nieuwe upgrades aanbrengen om problemen met de balans op te lossen.

"We hebben nog werk te doen", vertelde Bottas op een evenement van sponsor Petronas in Turijn. "Er is veel potentieel, maar we moeten ons verbeteren. We hadden het de voorbije week lastig om in alle bochten een goede balans te vinden. In sommige bochten was de balans goed, maar in andere heel slecht. Naar het einde van de week ging het beter, maar sommige problemen kunnen enkel opgelost worden met upgrades. Hopelijk kunnen we dat snel oplossen."

Bottas denkt dat niet alleen Ferrari, maar ook Red Bull een te duchten concurrent zal zijn. "Eerlijk gezegd leek Ferrari leek in de eerste test het best voorbereid met de meest geavanceerde wagen", aldus de Fin. "Maar Red Bull zal ook sterk zijn. Van war we hebben gezien lijkt Honda veel vooruitgang te boeken met het vermogen, want hun topsnelheid was goed en Red Bull bouwt normaal altijd een goede wagen. Ik denk dat zij dus ook sterk kunnen zijn."

"In de eerste test heb je al een beeld of je veraf bent en of iemand er bovenuit steekt, maar het zijn nog drie weken tot Melbourne en normaal gezien nemen alle teams nog upgrades mee."

"Ferrari kan anderhalve seconde sneller"

Teambaas Toto Wolff vermoedt dat Ferrari nog veel meer achter de hand houdt. "Ik denk dat we in Barcelona hebben gezien dat Ferrari voor de tegenstand ligt, maar ze hadden wellicht nog anderhalve seconde sneller kunnen gaan als ze dat hadden gewild. Dat is de snelste auto die we al hebben gezien. De rest zit dicht bij elkaar. Ik vermoed dat iedereen nog onderdelen op de wagen zal zetten en in Melbourne ook weer. Pas dan zullen we de krachtsverhoudingen goed kunnen inschatten en niet eerder."

Met medewerking van Marco Congiu

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.