Ga naar inhoud

Toro Rosso lovend over samenwerking met Honda


dreka

Aanbevolen Berichten

Toro Rosso lovend over samenwerking met Honda.

image.png.c80e4309ceb2da0bc48add578bb0abd0.png

Technisch directeur Jody Egginton van Toro Rosso heeft de eerste wintertest omschreven als "fantastisch". De Brit is lovend over de progressie van Honda. De Japanse fabrikant levert voor het eerst in het V6 hybride-tijdperk motoren aan twee verschillende teams. Red Bull en Toro Rosso werkten in de eerste testweek bijna 1.000 ronden af op het circuit van Barcelona. Zowel Daniil Kvyat als Alexander Albon sloot een dagdeel af met de eerste plaats.

Gevraagd of men nog problemen tegengekomen was met de 2019-motor van Honda, zei Egginton: "Het motorprogramma is fantastisch. Honda heeft op de achtergrond aan de juiste dingen gewerkt. Het is fantastisch. Ze hebben gezorgd dat wij geen compromissen hoeven te stellen, dat is heel goed, de situatie waarin we ons nu bevinden met deze krachtbron is geweldig. We konden doorgaan waar we vorig jaar gebleven waren. En we kennen hun mensen nu ook beter, het verloopt allemaal naadloos, we hebben grotendeels dezelfde mensen gehouden in onze garage. Vanuit het Honda-kamp wordt er gewerkt en wij werken het programma gewoon af zoals het hoort."

Na een jaar van heropbouw met Toro Rosso staat Honda dit jaar volop in de belangstelling omdat het ook samenwerkt met Red Bull Racing. Honda-baas Toyoharu Tanabe zei dat het merk niet meer druk voelt nu het samenwerkt met de hoofdmacht van de energiedrankenfabrikant. Volgens Egginton heeft Honda vorig jaar een "grote stap" gemaakt op het gebied van vermogen en betrouwbaarheid.

"Vorig jaar was de ontwikkeling van Honda erg sterk, ze hebben veel vermogen gewonnen en daardoor hebben we grote stappen kunnen maken", vervolgde Egginton. "Net als iedere andere fabrikant heeft Honda het erg druk gehad tijdens de winter, ze hebben gewerkt aan de volgende stap en we zijn voorzichtig bezig met het valideren van Honda's bevindingen tijdens de afgelopen winter. We introduceren stap voor stap nieuwe dingen en met deze ontwikkelingen komen we verder. Er is geen team dat nu al op de limiet aan het werken is. De motor is ten opzichte van een jaar geleden een stuk beter geworden. Het was eind vorig jaar duidelijk dat ze een stap gezet hebben en zij gaan gewoon door. In dat opzicht zijn we erg tevreden."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.