Ga naar inhoud

Mercedes test aangepaste voorvleugel in Barcelona


dreka

Aanbevolen Berichten

Mercedes test aangepaste voorvleugel in Barcelona.

image.png.8fa1dded89a1b912161de5c901d5fc52.png

Mercedes is dinsdagochtend met verschillende nieuwe aerodynamische onderdelen de baan opgekomen in Barcelona, waar de teams aan de tweede testweek zijn begonnen. De W10 is onder andere voorzien van een herziene voorvleugel.

De regerend kampioenen begonnen het jaar met een voorvleugel die voorzien was van endplates die de luchtstroom naar binnen leken te trekken, doordat het uiteinde naar binnen kromde. Daarmee was de Duitse fabrieksformatie de enige die voor dit concept had gekozen: alle andere teams hadden een voorvleugel met een endplate die de luchtstroom naar buiten drukte. Mogelijk dat andere elementen op de Mercedes-vleugel er alsnog voor zorgden dat de lucht om de voorband heen werd gekruld, niettemin is besloten om tijdens de tweede wintertest een aangepaste versie van de vleugel te proberen.

Dinsdagochtend reed Lewis Hamilton naar buiten met een voorvleugel met endplates die naar achteren toe naar buiten afbuigen en de lucht dus nadrukkelijk naar buiten duwen. Bovendien is er bij de nieuwe endplate aan de achterzijde een hap uit de bovenkant genomen met als gevolg dat de bovenste rand iets eerder ophoudt, wat ook weer van invloed is op de luchtstromen. De neus is eveneens aangepast. Ter hoogte van het Pirelli-logo lijkt de neus nu aan weerszijden iets te zijn ingedeukt. Dit moet ervoor zorgen dat luchtstromen gemakkelijker hun weg naar de onderkant van de auto vinden. Verder is de bovenkant van de neus voorzien van twee kleine vleugels en zijn er enkele veranderingen bij de vloer te zien.

De coureurs van Mercedes worstelden tijdens de eerste testweek in Barcelona met de bestuurbaarheid van de auto. Mogelijk dat de aerodynamische veranderingen waarmee het team op dit moment rijdt, dit probleem kunnen verhelpen.

Met medewerking van Jake Boxall-Legge

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.