Ga naar inhoud

Vettel over crash: "Voelde iets vreemds linksvoor


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel over crash: "Voelde iets vreemds linksvoor.

image.png.3f1d3955291567da2f3fbda0aea9f165.png

Sebastian Vettel zegt dat hij linksvoor iets vreemds voelde vlak voordat hij crashte tijdens de ochtendsessie in Barcelona. De Ferrari-coureur schoot na twee uur testen van de baan bij de derde bocht om daar met de voorkant van de auto in de kunststof blokken te eindigen.

De viervoudig wereldkampioen werd uit voorzorg naar het medisch centrum op het circuit gebracht, waar vast kon worden gesteld dat hij niets aan het incident heeft overgehouden. Ferrari deelde mee dat een mechanisch probleem aan de basis stond van het ongeval, maar wat er nu precies mis was met de SF90, wordt nog onderzocht.

"We weten niet veel meer dan wat iedereen al weet", zei Vettel tijdens de lunchpauze in Barcelona tegen de pers, waaronder Motorsport.com. "Ik ging de derde bocht in en had het gevoel dat er linksvoor iets mis was. Vervolgens was er niets meer wat ik kon doen om een impact te voorkomen. Ik had vanaf dat moment dus geen controle meer over de auto en ging recht de muur in."

Het incident was reden voor een veertig minuten durende code rood. "We werken er keihard aan om erachter te komen wat er aan de hand was", vervolgde de Duitser, die zich kort voor zijn crash verbeterde naar een 1.18.195, wat de tweede tijd was in de ochtendsessie. "Het [achterhalen van de exacte oorzaak] zou natuurlijk een stuk gemakkelijker zijn geweest als daar een ruime uitloopzone had gelegen en de auto niet iets had geraakt, want je kunt je wel voorstellen dat er redelijk wat schade is door de impact. We moeten heel voorzichtig zijn en erachter komen wat precies het probleem was, dus daar is iedereen op het circuit en in de fabriek in Maranello dan ook druk naar aan het kijken."

"Het is zeker niet ideaal", vertelde Vettel, die voor het incident veertig ronden had gereden, verder. "We verliezen er tijd mee. Maar het belangrijkste is nu dat we erachter komen wat er precies gebeurd is. Ik raakte de muur behoorlijk hard, maar gelukkig hebben de Tecpro-blokken en de auto hun werk gedaan. Maar door de impact heeft de wagen wel zware schade opgelopen en dat maakt het heel lastig om te reconstrueren wat er daarvoor is gebeurd."

Ferrari liet weten dat er meerdere uren niet gereden kan worden door het ongeluk. Charles Leclerc staat ingepland voor de middagsessie.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.