Ga naar inhoud

Williams: Vertraging komt niet door budget of leveranciers


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams: Vertraging komt niet door budget of leveranciers.

image.png.68ef56d380364dbe4330588964529706.png

Williams stelt dat de vertraging met de nieuwe Formule 1-bolide niet te wijten is aan externe leveranciers of een tekort aan budget. Het team laat onderzoek doen om de gang van zaken tot op de bodem uit te zoeken, maar teambaas Claire Williams wil deze twee scenario's alvast uit de wereld helpen.

"Er gaan veel verhalen rond over de potentiële oorzaak van ons oponthoud. Ik heb meerdere keren gelezen dat het om externe leveranciers zou gaan, maar dat is niet het geval. Of dat we financieel in een lastige positie zitten en dat dit invloed op de auto heeft gehad. Dat is ook niet het geval", zegt Claire Williams duidelijk tegenover onder meer Motorsport.com.

Aangezien Williams de zaak zelf nog verder uitzoekt, wil de teambaas er momenteel niet al teveel over uitweiden. Toch wil ze wel kwijt dat mensen de complexiteit niet moeten onderschatten. "Ik denk dat we soms iets te gemakkelijk aannemen dat we wel 'even' één auto klaar hebben voor de test en twee voor de races. Maar Williams bouwt haar race-auto's in totaliteit nog helemaal zelf. We moeten dus duizenden onderdelen ontwerpen, maken en door de crashtest laten komen. Dat is ongelooflijk veel werk en door enkele redenen is het nu niet gelukt."

Alhoewel ze weigert dit laatste punt meer concreet te maken, herhaalt ze wel dat een herhaling van zetten onaanvaardbaar is. "Het kan gebeuren en is in het verleden ook al vaker gebeurd. Alleen moeten wij ervoor zorgen dat ons dit absoluut niet nog een keer gaat overkomen." Alhoewel Claire Williams het zelf nog niet ronduit wil zeggen, lijkt Williams 2019 door dit ongemak weer als duidelijke hekkensluiter te beginnen. "Dat zullen we in Melbourne pas zien. We willen absoluut niet weer achteraan rijden. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven, is dit een proces en leveren de andere teams ook goed werk. Maar wij blijven hard werken om te herstellen van vorig jaar en van waar we nu in de tests staan."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.