Ga naar inhoud

Verstappen: Controle van versnellingsbak was uit voorzorg


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen: Controle van versnellingsbak was uit voorzorg.

image.png.fcb12b68b1fb6bbec4df95ab4c3d45b8.png

Max Verstappen heeft vandaag zijn derde testdag met de nieuwe RB15 afgewerkt. In tegenstelling tot de voorgaande twee optredens verliep het ditmaal niet helemaal vlekkeloos. Een 'routinecheck' aan de versnellingsbak hield hem 's middags twee uur in de pits. Ondanks dat is de Red Bull-piloot nog wel overwegend tevreden.

Verstappen reed woensdag weliswaar meer dan honderd ronden - 128 om precies te zijn - maar kon door het oponthoud niet helemaal alle gewenste meters afleggen. Waar het eerdere stilvallen aan het einde van de pitstraat en een tamelijk onschuldige spin nog snel te verhelpen waren, kostte deze uitvoerige controle van de versnellingsbak - overigens geheel uit voorzorg - meer tijd dan hem lief is.

Bovendien zorgde dit ongepland lange stilstaan ook meteen voor talloze speculaties over een eventuele motorwissel of problemen met de Honda. De hoofdrolspeler kon die na afloop echter snel naar het rijk der fabelen verwijzen. "Er was niets aan de hand met de motor", verschaft hij tegenover onder meer Motorsport.com duidelijkheid. "Maar er zijn altijd dingen die je even wilt checken voordat ze onder het rijden kapot kunnen gaan. We wilden nu dus kijken of er niets aan de hand was met de versnellingsbak. Het was allemaal uit voorzorg, al kost dat natuurlijk wel wat tijd."

Zijn eerste optreden van deze tweede testweek verliep daarmee dus niet helemaal volgens plan, al kan het verloop nog steeds wel op goedkeuring van de Limburger rekenen. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar is met andere woorden nog steeds optimistisch en tevreden over de gang van zaken. "Het was geen perfecte dag, maar nog wel steeds een goede dag", komt hij met zijn eigen oordeel op de proppen. "We hadden natuurlijk nog wat meer rondjes kunnen rijden, maar we zitten in ieder geval op de goede weg. Bovendien ben ik vooral weer blij met meer dan honderd afgelegde rondjes."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.