Ga naar inhoud

Talentenfabriek Nederlandse racesport heet voortaan TeamNL


dreka

Aanbevolen Berichten

Talentenfabriek Nederlandse racesport heet voortaan TeamNL.

image.png.4cc5470b157d6ffe664a48c8f81b381b.png

Nederland heeft met Max Verstappen momenteel een topcoureur in de Formule 1, maar achter de schermen wordt ook nieuw talent opgeleid. Het topsportprogramma - dat door Giedo van der Garde gecoacht wordt - heet voortaan TeamNL.

Sinds 2000 heeft KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) al haar talentontwikkeling- en topsportactiviteiten ondergebracht in de stichting KNAF Talent First, afgekort KTF. Deze bestaat inmiddels uit drie categorieën: karting, autorensport en rally, en heeft in het verleden coureurs als Giedo van der Garde, Ho Pin Tung, en Kevin Abbring opgeleverd. 

In lijn met NOC*NSF en andere sportbonden gaat KTF gebruik maken van de naam TeamNL, dat momenteel vijf coureurs in het programma heeft: Indy Lights-coureur Rinus van Kalmthout (18), die momenteel overwinning aan overwinning rijgt in de F3 Asian Winter Series, GP3-coureur Richard Verschoor (18), Glenn van Berlo (17) en Tijmen van der Helm (15), die in de Formule 4 debuteren. De 15-jarige Kas Haverkort tot slot is de enige Nederlandse troef in het karten. 

H. Feitsma.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.