Ga naar inhoud

Williams zet technische man Lowe tijdelijk op non-actief


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams zet technische man Lowe tijdelijk op non-actief.

image.png.4e6bb75b3d2244a0d6f89a51b0ad8d8b.png

Williams en Paddy Lowe gaan het de komende tijd zonder elkaar doen. De technische man, die in 2017 van Mercedes overkwam, neemt even een paar weekjes verlof op, 'om persoonlijke redenen'.

Er staat een nieuw Formule 1-seizoen voor de boeg, en Williams heeft er wel eens beter voor gestaan, om een understatement te gebruiken. Het team finishte vorig jaar stijf onderaan, en miste een deel van de wintertests, omdat de auto niet af was. Doordat het achter de schermen rommelt, ging de geruchtenmachine al snel draaien: Paddy Lowe, de briljante engineer die van winnaarsteam Mercedes overkwam, wist het tij vooralsnog niet te keren. Integendeel (maar ze zijn wel onafhankelijk). We gaan hier niet in op de vraag in hoeverre je daadwerkelijk van Lowe kunt verwachten dat hij een kwakkelend team in korte tijd uit het slop trekt, het feit is dat Williams - met de openingsrace 10 dagen van ons verwijderd - algemeen als langzaamste team van de grid wordt ingeschat. En dat is jammer, gezien de lineup van dit jaar.

Verlof

Na alle stress van de voorbereidingen, knijpt Lowe er even tussenuit. Voor hoe lang is niet bekend, en in hoeverre dit op eigen initiatief is, weten we evenmin. Williams zelf doet überhaupt geen uitspraken over de kwestie. Vooralsnog is de consensus dat Lowe terugkeert, maar wanneer is niet bekend. Met zijn overstap naar Williams werd de 56-jarige Brit ook aandeelhouder, wat een eventueel vertrek gecompliceerder maakt. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen: in Australië zullen we zien hoe groot het gat met de rest van het veld is.

H. Feitsma.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.