Ga naar inhoud

Tesla gooit autoprijzen weer omhoog.


dreka

Aanbevolen Berichten

Tesla gooit autoprijzen weer omhoog.

image.png.d8192a3c010b64747a8b9e010e48841d.png

Vorige week hakte Tesla flink in de prijzen van hun auto's. De prijsverlaging liep op tot meer dan een halve ton in het geval van de duurste Model X. Blijkbaar was de accu van de rekenmachine leeg, want de prijzen gaan weer omhoog.

Toen Elon Musk vol trots vertelde dat hij de goedkoopste Model 3 eindelijk ging uitleveren, liet hij ook weten dat een groot deel van de fysieke Tesla-dealers dicht gingen. De kopers van de auto's van het merk moeten voortaan online bestellen. Daarmee bespaart het bedrijf flink wat geld uit en dat werd dan weer doorberekend naar de prijs van de auto's. Die werden aanzienlijk goedkoper, maar net als in het geval van de prijsverhoging van de Superchargers, komt Tesla hierop terug.

Bij nader inzien ging niet helemaal goed met de berekeningen omtrent de sluiting van de showrooms, want nadat Tesla achteraf bleek het handiger om er toch minder te sluiten dan gepland. Dat betekent dan weer dat er minder bespaard wordt, en aangezien dat de bron van de prijsverlaging was moeten de prijzen weer omhoog. Elon Musk en de zijnen verhogen de prijzen op de duurdere modellen dan ook met drie procent. De prijzen van de goedkopere modellen, zoals de goedkoopste Model 3, blijven ongewijzigd.

Op dit moment heeft de elektrische autobouwer ongeveer tien procent van de winkels gesloten. De rest moet het veelal doen met minder werknemers. Daarnaast kijkt het bedrijf nu nog naar twintig procent van de overgebleven winkels en zal het later bepalen wat daarmee gaat gebeuren.

D. Wilman.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.