Ga naar inhoud

Brawn optimistisch over onderhandelingen met 'nieuw' Ferrari


dreka

Aanbevolen Berichten

Brawn optimistisch over onderhandelingen met 'nieuw' Ferrari.

image.png.5f46c883de4da693f4eb73811ffa33cd.png

Ferrari, een van oudsher conservatief Formule 1-team, geniet nog altijd van een voordelige deal die het met Bernie Ecclestone sloot, maar dat zou vanaf 2021 kunnen veranderen. Ross Brawn denkt dat het nieuwe management van de Scuderia open-minded is over een gelijkere verdeling van het prijzengeld.

Liberty Media heeft met de reglementaire veranderingen die in 2021 ingaan voor ogen om F1-teams meer gelijke kansen te geven in het kampioenschap. De huidige eigenaar van de Formule 1 hanteert duidelijk een andere aanpak dan Bernie Ecclestone deed, die vaak met partijen onderling een deal sloot. Ferrari is daar een goed voorbeeld van en verdient alleen al vanwege de historische waarde die het voor de sport betekent bakken met geld.

De bovenste laag van de Italiaanse renstal ziet er anno 2019 heel anders uit. Mattia Binotto is de geprezen vervanger van oud-teambaas Maurizio Arrivabene, John Elkann en Louis Camilleri hebben na het plotselinge overlijden van Sergio Marchionne de touwtjes in handen. Met deze nieuwe gezichten aan het roer denkt F1-directeur Ross Brawn een meer ruimdenkend team in de sport te hebben dan voorheen wat betreft de onderhandelingen van de contracten na 2020.

"Ik ben optimistisch, vooral door het nieuwe management van Ferrari. Ze zien in dat de Formule 1 meer rechtvaardig moet worden", vertelde Brawn aan Motorsport.com. "Denk terug aan een of twee overeenkomsten terug, toen de verdeling van inkomsten eigenlijk veel gelijkmatiger was. Daarna ontstond een verkeerde situatie en probeerden sommige teams daar het meeste gewin uit te halen, waardoor we met de huidige situatie zitten opgescheept."

De 64-jarige Brit weet dat de financiële kloof tussen de top en de rest van het veld te groot is, maar geeft ook toe dat Ferrari een bijzonder team is vanwege de langlopende geschiedenis in de F1. "We moeten ons wel bewust zijn van de waarde die Ferrari heeft en de unieke plek in de sport. Het gaat dus om het vinden van een juiste balans tussen de erkenning voor het team en het hebben van een gelijkaardige positie ten opzichte van de concurrentie."

Nieuwe teams zullen volgens Brawn dan ook uitblijven wanneer oneerlijke kansen en verdeling van het geld blijft bestaan. "Ik denk dat Ferrari dat begrijpt. Ferrari zal zoveel mogelijk voor zichzelf opkomen, maar de logica zal bij hen ook aanwezig zijn bij het zoeken naar een oplossing. De rest begrijpt aan de andere kant ook dat Ferrari met respect behandeld moet worden."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.