Ga naar inhoud

Ziggo schakelt analoge televisie af in regio Den Haag


dreka

Aanbevolen Berichten

Ziggo schakelt analoge televisie af in regio Den Haag.

(C) Mediamagazine (C) Mediamagazine

Abonnees van Ziggo in de regio Den Haag beschikken per vandaag niet meer over het analoge televisiesignaal. De kabelaar heeft vannacht het analoge tv-signaal afgeschakeld. Er kan in deze gebieden alleen nog naar digitale televisie worden gekeken. De afschakeling was enige weken geleden al aangekondigd.

Einde analoog

Sinds april vorig jaar is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en een groot deel van Noord-Holland.

Den Haag

Afgelopen nacht is het analoge televisiesignaal in de regio Den Haag afgeschakeld. Het gaat om een afschakeling in de gemeente Den Haag zelf alsmede Delft, Zoetermeer, Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig beschikbaar.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente die gaat worden aangesloten op dit netwerk waarbij internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk zijn.

Gelderland

In april wordt in een groot deel van Gelderland het analoge televisiesignaal uitgeschakeld door de kabelaar.

Analoge radio

Het analoge radio-signaal wordt voorlopig nog niet afgeschakeld. De kabelaar heeft nog geen concrete plannen om dit signaal uit te schakelen.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.