Ga naar inhoud

Gasly: "Mijn rijstijl is vergelijkbaar met die van Verstappen"


dreka

Aanbevolen Berichten

Gasly: "Mijn rijstijl is vergelijkbaar met die van Verstappen.

image.png.ccc2671de85ee9e3ac42d141cbe3a6e8.png

Pierre Gasly zegt dat zijn rijstijl goed te vergelijken valt met die van Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Voor een team is het hebben van twee coureurs met vergelijkbare rijstijlen altijd mooi meegenomen, omdat dit het zoeken naar een goede afstelling en het doorontwikkelen van de auto eenvoudiger maakt.

"Uiteindelijk redelijk hetzelfde", zegt Gasly in een exclusief interview met Motorsport.com op de vraag of zijn rijstijl overeenkomt met die van de Nederlander. "We hebben tijdens de tests veel informatie met elkaar gedeeld over de auto. We hebben met elkaar besproken hoe we de auto verder kunnen ontwikkelen en welke richting we daarbij op moeten. Ik denk dat het feit dat onze rijstijlen zo vergelijkbaar zijn een voordeel is. Dat we allebei hetzelfde of vergelijkbare dingen van de auto verlangen, maakt het voor het team gemakkelijker, omdat je dan maar één kant op hoeft te werken om beide rijders gelukkig te maken."

"Het zou natuurlijk kunnen dat de situatie nog iets verandert als we ons wat meer op de performance van de auto gaan richten, maar over het geel genomen lijken we dezelfde dingen van de wagen te willen", vervolgt de Fransman, die erg enthousiast is over de samenwerking met Verstappen. "Tot dusver gaat het geweldig", zegt hij over het werken met de Limburger. "We hebben alleen nog niet zo heel veel tijd met elkaar doorgebracht. We waren namelijk steeds op andere dagen in de fabriek. Maar we hebben samen wel een aantal marketingactiviteiten gedaan, alvorens we tijdens de tests voor het eerst echt samen zijn gaan werken. Tot zoverre gaat het goed."

Gasly heeft Verstappen tijdens de testdagen goed geobserveerd. "Het was niet zo dat we tijdens de testdagen echt dingen van elkaar hebben kunnen leren. Maar het was voor mij goed om erbij te zijn wanneer hij op het circuit aan het rijden was, om naar zijn opmerkingen te kunnen luisteren en te kunnen kijken naar de manier waarop hij met het team werkt. Hij kent het team natuurlijk veel beter dan ik, dus het is goed om te zien hoe hij zich in het team gedraagt en met iedereen communiceert, zodat ik daar de positieve dingen uit kan halen voor mezelf."

Met medewerking van Oleg Karpov

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.