Ga naar inhoud

Agentschap Telecom geeft eerste nieuwe middengolfvergunningen uit


dreka

Aanbevolen Berichten

Agentschap Telecom geeft eerste nieuwe middengolfvergunningen uit

P1040474.jpg

Agentschap Telecom heeft de eerste nieuwe middengolfvergunningen uitgegeven die per 11 mei aanstaande ingaan voor een looptijd van minimaal vijf jaar.

Nieuwe verdeling

Sinds 18 februari is de procedure gestart voor het aanvragen van nieuwe laagvermogen middengolf-vergunningen. Ook bestaande vergunninghouders van een laagvermogen middengolffrequentie moeten een nieuwe aanvraag indienen.

Vergunningen lopen af

Agentschap Telecom begon in 2016 met het uitgeven van laagvermogen vergunningen voor de middengolf. Er konden vergunningen worden aangevraagd op diverse frequenties tot maximaal 100 watt. Deze vergunningen hebben allemaal een looptijd tot 10 mei 2019.

Aanpassingen

In de nieuwe vergunningen die vanaf 10 mei 2019 worden uitgegeven zijn wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de nieuwe vergunningen is geen vaste looptijd meer opgenomen maar worden de frequenties wel verlengbaar gemaakt.

Nieuwe Vergunningen

Vandaag zijn de eerste nieuwe vergunningen uitgegeven door Agentschap Telecom en gepubliceerd in het Frequentieregister. Het gaat om onder andere vergunningen voor bestaande radiozenders als Seabreaze AM (1395 kHz), Loostad Apeldoorn (1395 kHz) en Stichting Middengolf Utrecht / Radio Paradijs (828 kHz).

Impact AM zal vanaf 11 mei niet meer te horen zijn via 1332 kHz vanuit Wassenaar maar via 1008 kHz. Radio Emmeloord, dat eerder nog aangaf te stoppen met uitzenden, zal ook na 11 mei te horen zijn via de middengolf via 1224 kHz. De verwachting is dat de komende periode nog meer frequenties worden uitgegeven.

Overzicht van de uitgegeven frequenties: (bron Frequentieregister).

Knipsel.JPG.b8c0ae38576c2a14e3927b5b75a75d55.JPG

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.