Ga naar inhoud

Vettel mist vertrouwen en ziet Mercedes 'verrassend' presteren


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel mist vertrouwen en ziet Mercedes 'verrassend' presteren.

image.png.c4ec04c59001f717148f17cb5f2465b9.png

Sebastian Vettel maakte tijdens de wintertesten in Barcelona een goede indruk en kreeg derhalve al snel de favorietenrol voor de Australische Grand Prix in zijn schoenen geschoven. Op vrijdag begon de Duitser echter minder voortvarend, waardoor hij met Ferrari nog werk aan de winkel heeft.

Vettel zat er tijdens de eerste training nog aardig bij, met P2 en een miniem verschil ten opzichte van rivaal en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Toen de gashendel tijdens de tweede training meer open ging, moest de man uit Heppenheim echter ruim acht tienden toegeven. Het geeft stof tot nadenken in het Ferrari-kamp, al wil Vettel op vrijdag nog niet panikeren. "Het is nog maar vrijdag, dus het maakt niet heel veel uit. Ik weet zeker dat niemand zich op 1 december nog herinnert wat er op 15 maart gebeurde", verkondigt hij tegen onder meer Motorsport.com.

Toch verbloemt deze uitspraak de werkelijke zorgen van Vettel en consorten. Die zijn er namelijk wel degelijk, aangezien de viervoudig wereldkampioen toegeeft minder snel te zijn dan gehoopt. "We missen nog vertrouwen in de auto. Het was een verraderlijke dag. Misschien wel voor iedereen, maar wij staan nu nog niet waar we willen staan. Dat geldt niet alleen voor de rondetijden, maar nog meer voor het gevoel in de auto en de handling. Ik kwam niet echt in het ritme en dat is hier juist belangrijk. Hopelijk lukt dat morgen wel, want daarmee kun je op dit circuit echt veel tijd winnen."

Mercedes speelde verstoppertje

De eerste trainingen verliepen daarmee in spiegelbeeld van de wintertesten. Waar Ferrari ditmaal kwakkelde, kwam Mercedes juist bovendrijven. "Noemen jullie dat niet verrassend? Wat was dan al die bullshit van hen over 'oh, we zijn niet snel genoeg' en al dat soort uitspraken. Ik snap dat echt niet hoor. Ik vind hun snelheid hier dus best verrassend." Vettel vind het dan ook lastig om precies zijn vinger achter de ware krachtsverhoudingen te krijgen. "Ik weet niet of wij het vandaag alleen lastig hadden of de anderen ook, maar Mercedes vormde daardoor een klasse apart. Hopelijk kunnen wij dat nog omdraaien, maar zij zien er in ieder geval snel uit. Veel sneller dan dat ze voor dit weekend claimden."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.