Ga naar inhoud

Leclerc over moment bij start: "Vettel zag me niet


dreka

Aanbevolen Berichten

Leclerc over moment bij start: "Vettel zag me niet.

image.png.9926a1ad031d5ac6886c77b4ed5eeeed.png

Charles Leclerc neemt Sebastian Vettel niets kwalijk voor het moment in de eerste bocht bij de start van de Grand Prix van Australië. Na het doven van de rode lichten nam de Monegask de vierde plek over van Max Verstappen, maar die verloor hij in bocht 1 weer nadat hij aan de buitenkant van teamgenoot Vettel op het gras belandde.

"Ik heb er met Seb over gesproken. Volgens mij zag hij mij gewoon niet", zegt Leclerc tegenover onder meer Motorsport.com over de start van de race in Melbourne. "Ik bevond mij in een slechte positie vanuit zijn oogpunt en in de spiegels kan je ook niet veel zien. Hij probeerde te voorkomen dat Max hem via de binnenkant zou inhalen en ik probeerde het aan de buitenkant. Seb zag me niet. Ik moest daardoor iets naar links en verloor grip, waarna Max me weer inhaalde."

Leclerc eindigde uiteindelijk ook als vijfde. In de eerste stint kon hij het tempo van de top-vier niet bijhouden en maakte hij nog een uitstapje, maar na zijn bandenwissel ging het veel beter. De Formule 2-kampioen van 2017 kwam zelfs nog aan de staart van Vettel voor P4, maar hij mocht zijn Duitse collega niet voorbij van het team. Waarom hij op de harde band een beter tempo kon rijden dan op de zachte compound, weet Leclerc nog niet. "Daarvoor moeten we de data analyseren", reageert hij. "Maar de tweede stint was zeker veel beter, daarin had ik meer vertrouwen. De balans in de eerste stint was inconsistent en het waaide ook harder, dus misschien speelde dat laatste nog een rol. In de tweede stint was de balans voorspelbaarder en had ik het veel meer naar mijn zin in de wagen."

In de slotfase had Leclerc een poging kunnen wagen om het bonuspunt te pakken voor de snelste ronde. Hij had genoeg voorsprong op nummer zes Kevin Magnussen voor een 'veilige' pitstop, maar Ferrari besloot geen risico te nemen om hem naar binnen te halen voor een nieuw setje banden. "Een pitstop brengt veel risico's met zich mee en we wilden deze race zonder problemen besluiten", legt hij uit. Niettemin deed Leclerc in de laatste ronde wel een poging op zijn oudere harde banden. "Maar het was niet genoeg, de marge was nog vrij groot." Leclerc kwam 1,3 seconde tekort op de snelste ronde van winnaar Valtteri Bottas.

Met medewerking van Scott Mitchell .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.