Ga naar inhoud

Internationale media over Verstappen in Melbourne


dreka

Aanbevolen Berichten

Internationale media over Verstappen in Melbourne.

image.png.f314d2bbca425d778115f265cd5e36e7.png

Max Verstappen sleepte tijdens de Grand Prix van Australië de 23ste podiumfinish uit zijn Formule 1-carrière in de wacht. Zijn derde positie op het ereschavot betekende bovendien een kickstart van de nieuwe samenwerking tussen Red Bull Racing en Honda. Motorsport.com zet na het treffen op Albert Park de voornaamste internationale media op een rij.

Bild: Red Bull-Star verschalkt dolend Ferrari

In Duitsland gaat vanzelfsprekend de meeste aandacht uit naar Sebastian Vettel, die maar weinig indruk op het journaille heeft gemaakt. De viervoudig wereldkampioen verloor P3 op de baan aan Verstappen en heeft het volgens Bild enkel en alleen aan teamorders te danken dat hij 'toptalent Leclerc' nog achter zich wist in de uitslag. Max Verstappen gaat bij de Duitse krant intussen als 'Red-Bull-Star' door het leven. Dat deze terminologie in Duitsland inmiddels breder wordt gedragen, blijkt wel uit het feit dat Die Welt Verstappen met exact dezelfde bewoordingen typeert.

Deze krant noemt het podium van de Nederlander ook meteen volledig verdiend "nadat hij [Vettel] Verstappen geen enkele weerstand kan bieden. De Nederlander ging er in de 31ste ronde relatief makkelijk voorbij en reed vervolgens ook meteen weg." Alhoewel dit volgens Duitse media veel over Ferrari zegt, stelt de Süddeutsche Zeitung ook dat het perspectief biedt voor Red Bull. "Voor hen ziet de wereld er nu weer iets beter uit. Enerzijds is het energiedrankenmerk erg tevreden met de voorsprong op Ferrari, al zal men nog wel geschrokken zijn van de enorme achterstand op Mercedes."

Sky Sports: Indrukwekkende race, sensationele inhaalactie

In Groot-Brittannië steekt men volkomen verdiend de loftrompet over Valtteri Bottas, die voor de verandering eens 'hun' Lewis Hamilton 'fair and square' het nakijken gaf. Naast analyses over Hamilton – 'hij zag er nooit comfortabel uit in de Mercedes' – en Ferrari – 'ze hebben stof tot nadenken' – komt ook het eerste podium van Verstappen in Melbourne aan bod. Volgens het Britse Sky Sports kwam deze tot stand dankzij een combinatie van racepace en racecraft.

Men spreekt samenvattend dan ook van 'Verstappens indrukwekkende vertoning in de eerste race met Honda'. Het hoogtepunt van deze vertoning was volgens de journalist van dienst 'de sensationele inhaalmanoeuvre op Sebastian Vettel'. Het is voor The Guardian al reden genoeg om het een geslaagd begin van het Honda-project te noemen. "Red Bull en hun nieuwe motorpartner Honda zullen enorm veel moed putten uit het feit dat ze meteen zo sterk voor de dag kwamen en het hele weekend geen significante motorproblemen hebben meegemaakt."

L'Equipe: Verstappen is zijn talent nog niet verloren

The Guardian krijgt in deze constatering bijval van L'Equipe. De Franse sportkrant is eveneens van mening dat het bevestigde vertrouwen in Honda de grootste winst voor Red Bull in Melbourne mag heten. "Red Bull begon in Australië met wat onzekerheid over de prestaties van de nieuwe Honda-motor, maar kan Melbourne met een rustige gemoedstoestand verlaten." De reden achter deze geruststelling is volgens de Fransen tweeledig.

"Enerzijds omdat Verstappen zijn talent gedurende de winter duidelijk nog niet is verloren, maar ook omdat het Honda-blok in ieder geval kan wedijveren met de krachtbron van Ferrari." Terwijl 'hun' Pierre Gasly niet verder kwam dan P11 zorgde de eerder gememoreerde inhaalmanoeuvre op Vettel ervoor dat Verstappen 'zijn serie van zes achtereenvolgende podia keurig kon voortzetten'.

Gazzetta dello Sport: Honda-podium op zwarte zondag Ferrari

In Italië gaat vanzelfsprekend verreweg de meeste aandacht uit naar de valse start van Ferrari. De nationale trots begon als favoriet aan de ouverture, maar kwam met P4 en P5 bedrogen uit. De messen waren duidelijk geslepen, waardoor Ferrari als een machteloze equipe wordt weggezet. Max Verstappen en Red Bull Racing kunnen echter op meer loftuitingen rekenen. Zo merkt de Italiaanse sportkrant op dat de Nederlander grotendeels eigenhandig 'Honda's eerste podium in het hybride tijdperk veiligstelde'.

De wijze waarop dit gebeurde raakt volgende de Gazzetta precies de kern van deze Grand Prix: het verschil tussen het oprukkende Red Bull – als we de dominantie van Mercedes buiten beschouwing laten – en de machteloosheid van Ferrari. "Verstappen haalde de Ferrari van Vettel binnen vijf ronden bij en vervolgens ook in. De Duitser was in deze fase veel langzamer, waarschijnlijk door de medium-band, en zag een ontketende Verstappen met versere banden ook nog het gat richting Hamilton dichtrijden." Dat Verstappen in de slotfase nog wel en de Ferrari-coureurs niet om de snelste raceronde konden strijden, vat de krachtsverhoudingen volgens de Gazzetta helemaal treffend samen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.