Ga naar inhoud

Honda: "Podium verandert niets aan doelen of verwachtingen


dreka

Aanbevolen Berichten

Honda: "Podium verandert niets aan doelen of verwachtingen.

image.png.e92045b92e0b1a094cd3a92258388e3b.png

Motorleverancier Honda is blij met het eerste Formule 1-podium in elf jaar tijd, maar erkent dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

De Japanse fabrikant keerde in 2015 terug in de koningsklasse van de autosport. Sindsdien was het podium buiten bereik. De nieuwe samenwerking met Red Bull Racing maakt daar verandering in. Max Verstappen bracht zijn nieuwe Honda-aangedreven RB15 in de eerste race direct naar het podium. Ondanks de blijdschap blijft de fabrikant realistisch.

Gevraagd naar het belang van het eerste podium zo vroeg in de samenwerking met Red Bull Racing, antwoordde Honda F1 technisch directeur Toyoharu Tanabe tegenover Motorsport.com: "Ja, ik denk dat het belangrijk is. Nu valt er wat druk van onze schouders. En het is tevens een motivatie voor de ontwikkeling. Het is een goed resultaat."

Verstappen was op eigen kracht in staat om de Ferrari van Sebastian Vettel te verschalken. Bovendien verkleinde hij het gat naar Mercedes-coureur Lewis Hamilton rap, al kon hij een echte aanval niet inzetten. Tanabe: "Het was goed om dat te zien. We moeten echter blijven ontwikkelen, want Ferrari en Mercedes hebben nog altijd een voorsprong in handen. We hebben wat data van de Barcelona-tests en we hebben wat data van Melbourne. We zien opnieuw een duidelijk gat tussen de topteams. Het podium verandert niets aan onze doelen of verwachtingen."

Gat naar Ferrari
Red Bull Racing was aan de vlag een halve minuut sneller dan de eerste Ferrari, maar de Japanner hecht daar weinig waarde aan: "We moeten de prestaties van Ferrari in de wintertests niet vergeten. Daar waren ze erg sterk. Op dit circuit waren wij sneller. We weten niet of Ferrari nog steeds sterk is als we terugkeren naar Barcelona. Het is een combinatie van karakteristieken van de wagen, de rijder, en de lay-out van de baan. Het is niet gemakkelijk om te zeggen waar we qua prestaties nu staan. Op een ander circuit kan het weer heel anders zijn. Maar over het algemeen zijn we erg enthousiast over het resultaat en de race pace."

Met medewerking van F1-verslaggever Scott Mitchell .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.