Ga naar inhoud

Duitsland deelt gratis geld uit: BMW en Varta staan in de rij


dreka

Aanbevolen Berichten

Duitsland deelt gratis geld uit: BMW en Varta staan in de rij.

image.png.38696bfb65eed3d5c2286c05f50b01b5.png

Gratis geld, gratis bier, gratis R&D.

De auto is uitgevonden in Europa, maar we lijken de boot te missen als het gaat om de ontwikkeling van accu's. Die dingen zijn toch belangrijk voor de toekomst van elektrische auto's. Europa is echter grotendeels afhankelijk van Azië als het gaat om de ontwikkeling en productie van het hart der elektrieken permapacemakers. Qua accu's stellen we niets voor. De Duitsers hebben daar iets op gevonden: gratis geld.

Enige tijd terug meldden wij al: 'De overlord van de EU Duitse kanselier Merkel heeft gezegd dat Europa zijn eigen EV-accu's moet ontwikkelen. Europese landen zouden moeten samenwerken om die ingrediënten voor elektrische aandrijflijnen samen te ontwikkelen. Ze zei letterlijk (vertaald) het volgende: 'I think we should, within the framework of our own strategic abilities, work with other European countries on our own battery-cell production'.' 

Aldus geschiedde, maar dan in een Duits onderonsje. Automakers BMW en batterij- en accubeunhaas Varta staan nu in de rij per qualche dollaro in più. Ze dingen mee naar de Duitsche fondsen voor de ontwikkeling van EV-accus's in Oiropa. Als het gratis is, is het kosjer, zullen we maar zeggen. 'BMW and Varta have both applied for state funding aimed at cutting Germany's reliance on Asian battery suppliers and protect jobs at home that may be at risk from a global shift to electric cars.' Er is een miljard te verdelen, dus wij hebben ook nog een gooi naar het geld gedaan. Vooralsnog zonder resultaat.

Staatskapitalisme, kent u die uitdrukking?

W.J. Hilderink.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.