Ga naar inhoud

“DAB+ brengt minder aanbod en slechtere ontvangst”


dreka

Aanbevolen Berichten

“DAB+ brengt minder aanbod en slechtere ontvangst”

DAB-radio.jpg

Digitale radio via de ether (DAB+) brengt minder aanbod, slechtere kwaliteit en de ontvangst valt tegen. Dit concludeert de Vlaamse consumentenorganisatie Test Aankoop.

DAB+

Diverse landen, waaronder België, zetten volledig in op het digitaliseren van het radiolandschap via DAB+. In België is nog geen afschakeldatum genoemd. Test Aankoop eist een overgangsperiode van 10 jaar aangezien bestaande analoge radio’s onbruikbaar worden.

Slechte ontvangst

Test Aankoop is ook niet positief gestemd over de toegevoegde waarde van DAB+. Volgens de organisatie valt de ontvangst van het digitale signaal tegen. “Bij een test van 22 DAB+ keukenradio’s stelden we vast dat de dekking van het signaal verre van optimaal is, zowel in het oosten als in het westen van ons land. Het signaal komt ook moeilijker binnen bij nieuwe, goed geïsoleerde huizen.“, aldus de organisatie.

Aanbod valt tegen

Ook valt het aanbod volgens de organisatie tegen. “Radioluisteraars in Vlaanderen zouden het moeten gaan stellen zonder Bel RTL, Classic 21 of BRF. Beneden de taalgrens kan er dan weer niet meer afgestemd worden op Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en Klara.“, aldus de organisatie.

Kwaliteit valt tegen

Ook de geluidskwaliteit van de DAB+ radio’s valt serieus tegen aldus Test Aankoop. “Van drie van de 22 toestellen was de geluidskwaliteit behoorlijk, maar van de andere 19 stuks  was die ondermaats. Daarbij tel je voor een DAB+ keukenradio al snel 116 euro neer terwijl die ook nog eens minder gebruiksvriendelijk zijn dan een FM-exemplaar omdat je eerst een autotune moet doen om alle zenders op te lijsten. Het enige echte pluspunt is dat ze erg energiezuinig zijn.“.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ontvangst van DAB+ is echt bagger  hier , ben  overgestapt op internet radio , toen DAB+ hier niet werkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.