Ga naar inhoud

FIA legt olieverbruik F1-teams verder aan banden


dreka

Aanbevolen Berichten

FIA legt olieverbruik F1-teams verder aan banden.

image.png.d55585ef3bee7beb4a4a278fc5f1177c.png

De FIA heeft bevestigd dat het verbranden van olie in 2020 nog verder aan banden gelegd wordt. De mondiale autosportbond hoopt het voordeel van de teams zo nog verder weg te nemen.

Sinds het begin van het hybride V6 turbo-tijdperk is het brandstofverbruik aan banden gelegd, waardoor F1-teams naar alternatieve manieren gezocht hebben om iets meer vermogen te creëren. Dit deden ze door de olie te gebruiken als brandstof om zo een extra boost te genereren. Al snel had de FIA door waar de teams mee bezig waren en nam maatregelen om het verbruik van olie verder terug te dringen.

Tegenwoordig mag er slechts 0,6 liter olie per 100 kilometer verbruikt worden. De reglementen werden voor het Formule 1-seizoen 2019 nog eens aangepast om de teams ook in de kwalificatie aan deze limiet te houden. Het is niet toegestaan om tijdens de kwalificatie olie toe te voegen of te verplaatsen ten behoeve van smering. De FIA gelooft echter dat teams nog altijd te veel op de limiet zitten en halveert derhalve de limiet nogmaals. Teams mogen in 2020 nog maar 0,3 liter per 100 kilometer verbruiken. De FIA heeft teams hierover gedurende de winter geïnformeerd.

Nikolas Tombazis, de formulewagen-chef van de FIA, benadrukt dat olieverbruik ten behoeve van prestatieverbetering niet acceptabel is. "De oliekwestie is simpel", zei hij in gesprek met Motorsport.com. "De reglementen schrijven voor dat enkel brandstof verbrand kan worden. Olie is puur bedoeld als smeermiddel. We weten dat er olie verbruikt wordt en in sommige gevallen komt dat de motorprestaties ten goede. Dat is niet correct. We hebben vorig jaar al ingegrepen, maar met het oog op volgend jaar zullen we dat nogmaals doen. Wanneer het olieverbruik zo laag ligt, is het niet meer nodig om een extra opvangtank te hebben in de kwalificatie. Dat is een nieuwigheid."

Teams hebben te horen gekregen dat de FIA controle uit gaat voeren op basis van willekeurige momenten tijdens de races om zeker te weten dat in bepaalde fases van het evenement toch niet overmatig veel olie verbruikt wordt.

Met medewerking van Jonathan Noble en Franco Nugnes

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.