Ga naar inhoud

Steiner: "Wij vertellen Renault toch ook niet hoe zij moeten werken?


dreka

Aanbevolen Berichten

Steiner: "Wij vertellen Renault toch ook niet hoe zij moeten werken?

image.png.8e52bfe395c283fdf823ef3aeeb72061.png

Er bestaat een heuze vete tussen de twee middenmoters Renault F1 en Haas F1. Niet alleen de coureurs, met name Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen, vechten met elkaar op de baan, maar ook de teambazen gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Gunther Steiner van Haas stoort zich aan de uitspraken uit het kamp van Renault over het zogenoemde ‘B-team’.

 

Cyril Abiteboul, de teambaas van het Franse Renault, uitte eerder zijn kritiek op sattelietteams, ofwel B-teams. Deze teams kopen onderdelen van fabrieksteams in en produceren dus niet geheel een eigen auto. De kritiek van Abiteboul was vooral gericht op Haas

Volgens Abiteboul heeft Renault als fabrieksteam een achterstand op de andere fabrieksteams omdat Ferrari en Mercedes bijvoorbeeld wel B-teams/klantenteams op het asfalt hebben rijden. De Fransman stelde dat er een tijdperk was voor Haas en een duidelijk tijdperk na Haas, waarvan het eerste tijdperk de betere was.

Tegenover Auto Motor und Sport laat Haas teambaas, Gunther Steiner, weten niet gediend te zijn van de uitspraken van de Renault teambaas: “Ze willen iets van ons afnemen om ons daarmee ‘schade’ toe te brengen en zelf beter voor de dag te komen. Wij hebben gekozen om een klantenteam te zijn omdat de regels dat toestaan”, stelt Steiner gedecideerd.

Steiner is groot voorstander van de mogelijkheid dat klantenteams mogen bestaan: “Het heeft zich al bewezen. Alle nieuwe teams die eerder geen kans hadden om in de F1 te stappen hebben het uiteindelijk zo gedaan. Waarom zouden we dit moeten veranderen? Iedereen kan toch doen wat wij ook doen? En daarbij, wij vertellen Renault toch ook niet hoe zij te werk moeten gaan?"  

Bron gpblog.com

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.