Ga naar inhoud

Williams haalt Patrick Head terug als consultant


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams haalt Patrick Head terug als consultant.

image.png.e7535ff5b45680c87b078174bbe8f3ec.png

Williams heeft mede-oprichter Patrick Head aangetrokken als consultant. De legendarische ingenieur moet het in crisis verkerende Williams mee uit het slop trekken.

Het team van Williams heeft bevestigd dat Sir Patrick Head weer een actieve rol zal spelen in de renstal die hij in de jaren 70 zelf mee oprichtte. Head stichtte Williams samen met Frank Williams in 1976 en was mee verantwoordelijk voor alle successen in de jaren 80 en 90, waaronder zeven wereldtitels bij de rijders en negen bij de constructeurs. Tot 2011 vervulde hij de rol van technisch directeur.

"Wij kunnen bevestigen dat Sir Patrick Head ons team van ingenieurs zal bijstaan in een adviseursrol op korte termijn", kondigde Williams aan.

De tegenwoordige 72-jarige Head werkte na zijn vertrek als technisch directeur nog samen met Williams bij de overgang naar het hybridetijdperk, maar was ondertussen niet meer actief bij de renstal in Grove. Wel had hij nog een rol als aandeelhouder.

Williams kan de hulp goed gebruiken. Technisch directeur Paddy Lowe moest opstappen na een turbulente winter. De nieuwe FW42 was te laat klaar en bleek ook niet performant genoeg om in de openingsrace van Australië van de laatste startrij weg te raken. George Russell en Robert Kubica kwamen in Melbourne met grote achterstand over de finish.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.