Ga naar inhoud

Williams moet juist nu volop experimenteren", vindt Russell


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams moet juist nu volop experimenteren", vindt Russell.

image.png.6e138e13e15cba3adc060178f484acfa.png

Formule 1-rookie George Russell spoort zijn team aan van de nood een deugd te maken. Williams bivakkeert momenteel kansloos achteraan, waardoor het team weinig te verliezen heeft. Russell ziet dit juist als een kans voor de stal uit Grove om volop te experimenteren.

Russell en Kubica konden zich in Melbourne geen moment in de debatten mengen. Het duo bevolkte de laatste startrij, terwijl het gat met de eerstvolgende coureur op zaterdag – Carlos Sainz op P18 – meer dan een seconde bedroeg. Op zondag verging het beide heren niet veel beter: Russell werd tweemaal op een ronde gezet, terwijl Kubica de leiders drie keer voorbij zag razen.

Het leidde tot een bijzondere oproep van rookie Russell. Voorafgaand aan het weekend in Bahrein spoorde hij zijn team aan om maximaal te profiteren van het 'in de schaduw rijden'. Van de nood een deugd maken dus. "Ik heb geleerd dat we naar buiten kunnen gaan en verschillende dingen kunnen proberen, want het maakt toch geen groot verschil", zegt de regerend F2-kampioen tegen onder meer Motorsport.com.

Leren voor de betere tijden

"Zo kan ik de auto op verschillende manieren pushen. En als ik daarbij een set banden afschrijf, is dat natuurlijk niet ideaal maar ook geen drama. Het heeft namelijk geen grote invloed op ons resultaat", ziet Russell dat ieder nadeel ook een voordeel met zich meebrengt. "Dat geldt ook voor de engineers. Ik heb tegen hen gezegd 'laten we gewoon dingen proberen'. We hebben nu de kans. We kunnen nu maximaliseren voor als we later wel een goede auto hebben. Dan zouden we daarmee een voorsprong ten opzichte van de concurrenten kunnen hebben."

Op persoonlijk vlak ziet de jonge Brit het afstellen van de auto als de grootste uitdaging. "In de Formule 2 had je misschien ook wel onder- of overstuur, maar dan moest je de rijstijl zoveel mogelijk aanpassen. Je had daar namelijk geen drie vrije trainingen zoals hier. In de Formule 1 heb je die tijd wel om de auto helemaal af te stellen." De keerzijde van deze kans is dat het meer technische kennis van de coureur vraagt. Alhoewel Russell zichzelf goed heeft voorbereid op de stap hogerop, valt daar nog altijd winst te behalen. "Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel invloed een coureur heeft op welke richting het team kiest."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.