Ga naar inhoud

Williams-coureurs klagen: Onze auto's zijn niet gelijk


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams-coureurs klagen: Onze auto's zijn niet gelijk.

image.png.436bf67dbf7184a5bc8100f41b51e8d9.png

Robert Kubica heeft aangegeven dat het kleine gat tussen hem en teamgenoot George Russell in de kwalificatie niet veel zegt. Hij verloor in Bahrein slechts één tiende op de Brit, nadat het gat in Australië nog 1,7 seconden was. Volgens de Pool zegt het meer over problemen met ongelijke auto's, waardoor er geen peil op te trekken valt.

Kubica zei na de tweede vrije training dat hij in een 'compleet andere' auto reed dan Russell. Volgens de Pool geeft het minieme gat op zaterdag dan ook niet per se de juiste verhoudingen weer. "Er waren een paar problemen tijdens de kwalificatie. Maar het belangrijkste wat we na deze week weten is dat beide auto's met dezelfde afstelling gewoon niet hetzelfde werken," duidt Kubica op aerodynamische verschillen.

Test moet duidelijkheid verschaffen

"In Australië twijfelde ik nog aan mezelf en de afstelling, maar nu zien we dat er niks veranderd is. We zitten dus in een situatie waarin we niet eens naar rondetijden hoeven kijken, want we hebben veel grotere problemen." George Russell ziet ook dat Williams zich in een complexe situatie bevindt. "Je kunt niet zeggen dat mijn auto goed is en die van hem fout. Maar er zit wel een verschil in. Als je  naar de data zou kijken, zou je zeggen dat we met verschillende vleugelstanden rijden maar dat is niet zo."

Kubica weet dan ook dat het moeizame begin niet primair aan zijn langdurige afwezigheid ligt. "Veel te veel mensen focussen nu op mij. Maar ik denk dat mijn afwezigheid van acht jaren nog het kleinste probleem is dat we momenteel hebben. Er zijn andere factoren waardoor George en ik niet in een comfortabele situatie zitten." De aanstaande testdagen moeten daar volgen Kubica enigszins verandering in brengen. "Daar ligt waarschijnlijk al een heel programma voor klaar, maar het is belangrijk dat we eerst begrijpen waarom beide auto's zo verschillend zijn. Het is cruciaal om beide auto's gelijk te krijgen."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.