Ga naar inhoud

Ricciardo: "Belangrijk om vertrouwder te raken met de Renault"


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo: "Belangrijk om vertrouwder te raken met de Renault.

image.png.3b066f62770bcbe4b969391eb4cf1a69.png

Daniel Ricciardo kan onmogelijk tevreden zijn over zijn beginfase bij Renault. De Australiër haalde de finish tijdens zijn eerste races in Franse dienst niet en weet dat er werk aan de winkel is. Tijdens de in-season test in Bahrein hoopt hij een belangrijke stap te zetten.

De goedlachse Aussie is tijdens de eerste testdag op dinsdag in actie gekomen. Hij hoopt de auto beter te leren kennen en belangrijke data te verzamelen om een herhaling van afgelopen weekend - een dubbele DNF - te voorkomen. Het doel is met andere woorden tweeledig: terwijl het team hoopt af te rekenen met de betrouwbaarheidsproblemen, wil Ricciardo op persoonlijk vlak meer uit de RS19 kunnen halen.

"De auto laat al wel tekenen van potentie zien, maar ik probeer persoonlijk nog steeds iets te vinden", legt hij tegen onder meer Motorsport.com uit. "We kunnen dinsdag weer bepaalde gebieden onder de loep nemen en krijgen dan weer iets meer tijd om wat zaken op te lossen", vervolgt hij zijn vooruitblik op de test nogal cryptisch.

Zit meer in het vat voor Renault

Ondanks dat Ricciardo nog steeds op zijn eerste punten wacht, is hij het vertrouwen in de Fransen nog niet verloren. Zo ziet hij de initiële inhaalrace in Bahrein als een opsteker. "Ik was in de eerste stint best verbaasd dat we zoveel auto's inhaalden. Het voelde toen niet eens heel goed, maar blijkbaar was het ten opzichte van de concurrenten nog steeds prima. Bovendien weet ik dat er nog meer snelheid in het vat zit en hopelijk kunnen we daar snel van profiteren."

"Voor mij persoonlijk is het vooral belangrijk om nog iets meer vertrouwen in de auto te krijgen." Volgens Ricciardo gaat het dan niet zozeer om specifieke zaken als de afstelling, maar vooral om het gevoel in de auto. Zo voelt het aanremmen naar eigen zeggen anders en speelde dat een rol in zijn contact met Nico Hülkenberg. "Ik was natuurlijk niet van plan om Nico te raken, dat stond niet in het script. Maar laten we zeggen dat ik op verschillende vlakken nog iets probeer te winnen. En het aanremmen met deze auto is daar een onderdeel van."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.