Ga naar inhoud

Red Bull testte in Bahrein nieuwe voorvleugel


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Red Bull testte in Bahrein nieuwe voorvleugel.

image.png.e47828510b62f929f97db80448679e0f.png

Red Bull Racing heeft de in-season test in Bahrein gebruikt om veel data te verzamelen in de hoop de komende races weer mee te kunnen doen om de prijzen.

Op de eerste dag reed Max Verstappen al met diverse sensoren om te achterhalen waarom de prestaties tijdens het GP-weekend achterbleven bij de verwachtingen. Op de tweede dag werd een gloednieuwe voorvleugel gemonteerd, zo ontdekte Motorsport.com technisch expert Giorgio Piola.

De nieuwe variant zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen, aangezien de achterliggende filosofie totaal verschilt van de eerdere voorvleugel. Waar ontwerper Adrian Newey in eerste instantie koos voor een vleugel gericht op het sturen van de lucht tussen de voorband en de neus (inwash), richt de nieuwe versie zich op het naar buiten stuwen van de stroming (outwash). Hiermee volgt Red Bull Racing de ingeslagen weg van onder meer Ferrari en Alfa Romeo.

De voetplaat van de vleugel is aangepast en opgehoogd, met een grotere ruimte tussen de onderste twee elementen zodat er meer lucht doorheen kan stromen. Ook de welving is toegenomen. Dat duidt erop dat het doel is om meer lucht door te laten en naar buiten te sturen. Dat wordt bevestigd door de onderste van de drie flappen, die van vorm veranderd is en is voorzien van een kleine inkeping in de punt. De andere twee flappen hebben de vorm van een sikkel. Zo wordt een werveling gecreëerd die de stroming de juiste kant op stuurt. Bovendien loopt de bovenrand scherper uit naar buiten om meer lucht rond de voorband te leiden.

De komst van de outwash-variant is opvallend, aangezien het aerodynamische concept van de RB15 is afgestemd op de inwash voorvleugel. Het kan gaan om een simpele test om te zien wat deze filosofie doet op de wagen van Verstappen en Gasly, of men realiseert zich dat de gekozen weg de verkeerde is en de ontwerpers bekijken wat er aangepast moet worden om de nieuwe variant optimaal te laten werken. We zullen in China zien of de experimenten verder gaan.

Met medewerking van Franco Nugnes .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.