Ga naar inhoud

Hülkenberg weet: Renault-auto vergelijkbaar met vorig jaar


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Hülkenberg weet: Renault-auto vergelijkbaar met vorig jaar.

image.png.55491faa38d78e3c4402ec9f4f31b1b7.png

Volgens F1-coureur Nico Hülkenberg zijn de problemen bij Renault vrijwel onveranderd gebleven ten opzichte van 2018. Beide wagens van de Franse renstal vielen in Bahrein uit in de slotfase van de race.

Terwijl Renault de vierde plek in het constructeurskampioenschap van 2019 ambieert, treden er zorgelijke problemen op bij het team. Zo heeft het tot op heden nog maar zes punten weten te bemachtigen in Australië, doordat Daniel Ricciardo er uitviel met technische problemen na een rampzalige start en beide coureurs in Bahrein ook niet over de finish kwamen. Het doel op de lange termijn is om de aansluiting te vinden bij Mercedes, Ferrari en Red Bull, maar daarvoor moet het team zich eerst bijeen rapen.

"We hebben op een aantal vlakken stappen gemaakt en ik geloof dat er met de motor ook veel progressie is geboekt gedurende de winter", steekt Hülkenberg tegen Motorsport.com nog optimistisch van wal. "In Bahrein hadden we natuurlijk een gerelateerd probleem, maar volgens mij is dat een geval apart. De motor is echt stukken beter dan vorig jaar."

Wat betreft de rest van de wagen ziet de Duitse coureur het iets minder zonnig in. "We hebben eraan gewerkt afgelopen winter, maar we zijn nog niet tevreden. Dit is waar we naar mijn idee de focus op moeten leggen en met iets beters moeten komen." Een van de problemen aan de RS19, waar teamgenoot Daniel Ricciardo vooral moeite mee heeft, is de manier waarop de wagen reageert op het rijden over kerbstones. Aangezien de Australiër vanuit Red Bull Racing is overgekomen, heeft de Hulk het beste vergelijkingsmateriaal. Hij noemt dit aspect "vergelijkbaar met vorig jaar."

"Hij [Ricciardo] komt natuurlijk vanuit een betere auto, dus is wat verwend geraakt. Hij moet zichzelf een beetje zien te resetten en een ander referentiekader opstellen, maar het is goed om ook die feedback erbij te hebben", vertelt Hülkenberg over zijn collega. "Dit is wat nodig is om een topwagen te maken, dus het is waardevol voor het team om te weten wat we daaraan kunnen doen."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.