Ga naar inhoud

Toro Rosso hekelt stewards in China: "Straf Kvyat is onterecht"


dreka
 Delen

Aanbevolen Berichten

Toro Rosso hekelt stewards in China: "Straf Kvyat is onterecht.

image.png.960ab5ffecf071195fbc11edfa1d746f.png

Franz Tost is niet te spreken over het ingrijpen van de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van China. Daniil Kvyat raakte in de openingsronde beide McLarens en moest dit bekopen met een 'drive through penalty'. Ten onrechte zo vindt Tost.

Kvyat kende in de openingsfase - waar de ruimtes toch al uiterst klein zijn - een moment van overstuur en toucheerde vervolgens Carlos Sainz en Lando Norris. Waar de Rus van een race-incident sprak, oordeelden de stewards anders. Het controleverlies werd hem aangerekend als fout, waardoor een 'drive through' en twee strafpunten op zijn licentie volgden.

"Die straf is volgens mij onterecht", reageert Tost op de gang van zaken tegenover Motorsport.com. "Norris zat naast de baan en kwam behoorlijk agressief terug. Wat moet Daniil dan nog doen? Daarom vind ik het besluit ook echt niet terecht", komt hij met zijn eigen, bijzondere lezing van het incident.

"Je kunt het natuurlijk niet meer veranderen, maar Daniil en Graham zijn namens het team nog wel naar de stewards gegaan om onze mening duidelijk te maken." De uitvalbeurt van de Rus maakte de malaise uiteindelijk compleet, al was dat volgens Tost vooral uit voorzorg. "We wilden deze motor wat sparen qua afgelegde kilometers. Met de nieuwe reglementen mag je nog maar drie motoren gebruiken, dus daarom hebben we hem binnengehaald."

Met medewerking van Adam Cooper .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.