Ga naar inhoud

Ferrari introduceert eerste updates in Azerbeidzjan


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari introduceert eerste updates in Azerbeidzjan.

image.png.3b810a2710e14ff2c3c96a5894a949f5.png

Ferrari introduceert komend weekend in Azerbeidzjan enkele nieuwe onderdelen op de auto, waarmee het Italiaanse team een einde hoopt te kunnen maken aan de reeks een-twee finishes van Mercedes in 2019. Dit heeft teambaas Mattia Binotto laten weten.

Het betreft de eerste verbeteringen die Ferrari sinds de start van het seizoen op de auto aanbrengt. "We nemen een paar updates mee naar Baku die de eerste stap in de ontwikkeling van de SF90 vormen", deelt Binotto dinsdag mee. Door problemen met de afstelling, een gebrekkige betrouwbaarheid en rijdersfouten kwam het team dit jaar nog niet verder dan twee derde plaatsen. "Na drie races die zeker niet zijn verlopen zoals we graag hadden gewild, is deze GP een nieuw belangrijk moment voor ons", stelt de Italiaan. "We hebben ons zeer goed voorbereid door alle data die we tot dusver hebben verzameld te analyseren, te kijken naar de punten waar we ons nog verder kunnen verbeteren en te onderzoeken hoe we de afstelling van de auto en het management van de power unit beter kunnen aanpassen aan de eigenschappen van de baan."

Dat laatste zal erg belangrijk zijn met het oog op een goed resultaat in de Grand Prix van Azerbeidzjan, gezien de specifieke eisen van het stratencircuit van Baku. Binotto: "Baku heeft een zeer lang recht stuk, wat iets extra's vraagt van de motor, zowel van de verbrandingsmotor als de hybride-elementen. Het is relatief gemakkelijk inhalen op deze baan, mede dankzij DRS. En helemaal dit jaar, aangezien dit systeem een groter effect heeft dan in het verleden." Ook wat betreft de banden is Azerbeidzjan een apart circuit. "Het baanoppervlak in Baku is heel glad, waardoor de bandenslijtage over het algemeen laag is. Maar doordat de banden minder energie opwekken, kan het lastig zijn ze op de juiste bedrijfstemperatuur te brengen", aldus Binotto.

"Het vinden van de juiste vleugelniveau's is een enorme uitdaging in Baku", weet ook Sebastian Vettel, die in Baku nog niet hoger finishte dan de tweede plek. "Je wil voldoende grip hebben in de langzame bochten maar ook snel genoeg zijn op de rechte stukken, aangezien we een groot deel van de ronde volgas doorbrengen. Het vinden van een compromis is niet eenvoudig."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.