Ga naar inhoud

Luistercijfers februari/maart: NPO Radio 2 blijft marktleider


dreka

Aanbevolen Berichten

Luistercijfers februari/maart: NPO Radio 2 blijft marktleider.

dab-radio10.jpg

In de meetperiode februari/maart 2019 is NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

NPO Radio 2 moet wel marktaandeel inleveren in deze meetperiode. In de vorige periode (januari/februari) behaalde de radiozender een marktaandeel van 12,8 procent en dat is in deze periode 12,4 procent.

Radio 538

Radio 538 loopt weer in op NPO Radio 2 en ziet haar marktaandeel stijgen van 10,5 naar 10,6 procent. Vorig jaar in dezelfde meetperiode was het marktaandeel nog 12,6 procent.

Radio 10

Radio 10 sluit de top 3 af met een marktaandeel van 10,1 procent. Dit is een stijging van 0,3 procent ten opzichte van de vorige meetperiode en meer dan 2 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Stijgers

Andere ‘stijgers’ in deze meetperiode zijn Qmusic (+0,1 procent), NPO Radio 1 (+0,3 procent), 100%NL (+0,1 procent), SLAM (+0,1 procent) en Sublime (+0,1 procent).

Sky Radio

Sky Radio moet fors marktaandeel inleveren in deze meetperiode de non-stop zender zakt van 9,0 naar 8,5 procent marktaandeel.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7208 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 35 minuten. In de vorige meetperiode was de luistertijd 2 uur en 37 minuten

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode maart/april worden dinsdag 21 mei gemaakt:

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier. Marktaandelen op een rij:

image.png.ee692ad1fc4521a9eaa4d572a7ab62de.png

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.