Ga naar inhoud

Williams woedend: "Financiële gevolgen zijn groot"


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams woedend: "Financiële gevolgen zijn groot.

image.png.9409ee4db4ef1e6897435fb2e71b972a.png

Claire Williams van het Williams F1-team is erg verontwaardigd over het incident waardoor de wagen van haar pupil George Russell vrijdagochtend zwaar beschadigd raakte. De Britse rijder komt vrijdagmiddag niet meer in actie nu het team een nieuw chassis op moet bouwen vanwege de geleden schade.

In gesprek met Motorsport.com laat Williams weten: "Ik denk dat het duidelijk is dat als je een wagen de baan op stuurt het logisch is dat een wagen niet beschadigd mag raken door het circuit. Ik vind het enorm frustrerend, dat mag duidelijk zijn. Het belangrijkste is dat George ongedeerd is en dat het niet een nog groter ongeluk opgeleverd heeft."

De sessie werd na het incident stilgelegd en niet hervat om ook de talloze andere putdeksels te inspecteren. "We moeten de FIA en FOM vragen om opheldering, dit mag niet gebeuren en hier moeten we in de toekomst beter naar kijken." Williams stelt bovendien dat het incident flinke financiële gevolgen heeft voor de renstal uit Grove. "Het financiële aspect is voor een onafhankelijk team als Williams enorm belangrijk. We waren net bezig om de druk uit het systeem te krijgen en weer op te krabbelen na moeilijke maanden."

"Het chassis is gespleten en we moeten terug naar een ander chassis. We kunnen vrijdagmiddag niet rijden en moeten wellicht ook nog een ERS-pakket vervangen. Ook dat heeft gevolgen. Het kan niet door de beugel", stelt Williams, die zich een soortgelijk incident herinnert. "We hebben het eerder gehad met Valtteri [Bottas] in 2016, bij het inrijden van de pitstraat. Het was niet zo ernstig, maar ook toen hadden we significante schade."

Het Haas F1-team heeft eerder succesvol een zaak aangespannen tegen het management van het Sepang International Circuit. Dat gebeurde nadat de bolide van Romain Grosjean zwaar beschadigd raakte door een losgekomen putdeksel. Gevraagd of Williams dat voorbeeld volgt, voegde de teambaas toe: "Ik denk dat die gesprekken plaats zullen vinden."

Met medewerking van Adam Cooper .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.