Ga naar inhoud

Uitrol 4G zorgt voor forse storingen op Ziggo kabel


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Uitrol 4G zorgt voor forse storingen op Ziggo kabel

Kabeltelevisie bij aanbieders zoals Ziggo kan sinds enkele maanden in toenemende mate hinder ondervinden van een nieuw soort storingen. Bij Ziggo worden met name analoge signalen in de hogere UHF-frequentieband soms zwaar verstoord door signalen van 4G zendmasten.
 1. Uitrol 4G zorgt voor forse storingen op Ziggo kabel
  Terwijl een provider als T-Mobile nu met 4G-abonnementen voor thuis op de markt komt, die een alternatief voor vast internet moeten bieden, zijn het juist deze signalen die op de vaste kabelnetwerken behoorlijk kunnen storen. Bij Ziggo is dit na de uitrol in de randstad het geval met analoge signalen rondom de 800 Megahertz. In Rotterdam en omgeving is het daardoor bijna onmogelijk geworden om analoog nog storingsvrij naar de VRT-zenders Ketnet en Canvas te kijken. De zendmasten voor 4G staan vaak zo dichtbij huis dat de signalen makkelijk in de bekabeling binnendringen. Wie met storingsklachten naar de klantenservice belt krijgt vaak wel een betere set kabels, maar of dit nog gaat helpen is de vraag.
   

  Betere kabels en connectoren

  Een oplossing bij storingen ligt in de meeste gevallen bij betere -dubbel afgeschermde - bekabeling en connectoren met het kenmerk kabelkeur of van goede merken zoals bijvoorbeeld Hirschmann of Kathrein. Toch volstaat dit lang niet altijd, zo blijkt uit praktijktesten van TotaalTV. De 4G signalen zijn te sterk en dat is vooral bij analoge tv een probleem dat niet te verhelpen is tenzij de provider de zenders verhuist. De techniek van analoog uitzenden is daarbij geen lang leven meer beschoren, maar ook digitale signalen kunnen hinder ondervinden als deze zich in het uitzendbereik van de 4G en toekomstig 5G frequenties bevinden. Oplossingen in het voorkomen van storingen door instraling van 4G, 5G, maar ook DAB+ en Digitenne ligt in het gebruik van goede antenneversterkers en goed geïsoleerde bekabeling. Goedkope huismerk-kwaliteit kabels, splitters, connectoren en versterkers uit bouwmarkten of grote huishoudelijke winkelketens zijn in dat geval weggegooid geld.

  Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd gewoon fatsoenlijke coax kopen en degelijke connectors.

Met die rommel van de bouwmarkten is het je eigen schuld :wijnvat:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alles voor goede signaal zonder storingen

" KOSWI 4/KOKWI 4 zijn haakse IEC male en female connectoren met hoge afscherming om instraling van 4G te voorkomen. Indien u deze connector gebruikt in combinatie met de KOKA 9TS drievoudig afgeschermde kabel, dan maakt u een 4G proof connectie." 

Ook een versterker er tussen "Hirschmann Huisversterker HMV 41"

SNR is tussen 93 en 99%

DB is tussen 41 en 44

dit zijn goede waardes om storingsvrij te kunnen kijken

Helaas nog storing op bv tv oranje eurosport2 HD sbs9 HD ZIGGO SPORT HD

Dit gebeurd vooral bij uploaden van bestanden

het kan ook zomaar zijn dat de ziggo modem het TV signaal stoort / overstuurt?

grtz

razors

 

 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
 • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.