Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
dreka

Tesla lanceert software-update na recente autobranden

Aanbevolen Berichten

Tesla lanceert software-update na recente autobranden.

image.png.bfe7a546f019c7459611d9bbaa0499dd.png

Na een aantal incidenten waarbij geparkeerde Tesla's schijnbaar uit zichzelf vlam vatten, heeft Tesla een software-update verzonden. Dit moet nog meer geflambeerde Tesla's voorkomen.

Eind april brandde een Tesla Model S in een parkeergarage in Shanghai uit, dit incident werd op video vastgelegd. Afgelopen zondag was een  Tesla in Hong Kong het slachtoffer van een soortgelijk incident. Tesla onderzoekt beide gevallen, maar heeft preventief een software-update uitgevaardigd, die wijzigingen aanbrengt in het laadsysteem en temperatuurmanagement. Tesla:

“As we continue our investigation of the root cause, out of an abundance of caution, we are revising charge and thermal management settings on Model S and Model X vehicles via an over-the-air software update that will begin rolling out today, to help further protect the battery and improve battery longevity.”

 

Geschiedenis

Tesla-brandjes komen vaker voor: in april ging er in Oss nog een Model S in vlammen op, vorig jaar deed een Model S in Hollywood aan auto-immolatie. Uiteraard komen autobranden bij alle merken en soorten auto's voor, en Tesla beweert dat zijn auto's tien keer minder risico lopen om in brand te vliegen dan conventionele auto's. De vraag is of ze hier ook auto's na een crash bij hebben meegerekend.

Het is echter wel een inherent probleem van huidige elektrische auto's met lithium-ion batterijen dat een beginnend brandje eigenlijk niet te blussen is. Zodra de chemicaliën in batterijen met zuurstof in conctact komen krijg je een gevaarlijke reactie. Dit gaat niet alleen op voor auto's, maar ook voor laptops, power banks en mobiele telefoons. Afzonderlijke batterijcellen hebben weliswaar een doorbrandbeveiliging, maar wanneer er 7 duizend van op elkaar gepakt zijn helpt dit doorgaans voor geen meter. Tot slot moeten we overigens bekennen dat ons tot dusver geen brandincidenten met de Model 3 bekend zijn. Mochten we iets gemist hebben, dan lezen we het graag terug in de comments.

 
H. Feitsma.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×