Ga naar inhoud

Kapotte radiator hinderde Verstappen in tweede training


dreka

Aanbevolen Berichten

Kapotte radiator hinderde Verstappen in tweede training.

image.png.c3885cdd9c8e78924bec4288a73ed4a2.png

Max Verstappen heeft bevestigd dat een kapotte radiator ertoe geleid heeft dat hij tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco lange tijd in de pits stond. De Nederlander is niettemin tevreden over de stand van zaken na de eerste oefensessies.

"Het ging wel oké", merkte Verstappen na de tweede training voor de Red Bull-garage op. "Ik denk dat we nog steeds wel snel zijn. In de tweede training, toen iedereen naar de tweede set banden overstapte, kampten wij met een lekkage in de radiator. Er was wat rommel in de airbox gevlogen en daardoor was er schade ontstaan aan een van de radiatoren. Die moest dus vervangen worden en daar verloren we veel tijd mee. Maar over het algemeen was onze snelheid vandaag wel aardig."

Tien minuten voor het einde van de tweede training keerde Verstappen terug op het circuit, maar al snel liet hij over de boordradio weten niet blij met te zijn met hoe de auto aanvoelde. "Dat was omdat we de afstelling veranderd hadden terwijl de radiator werd vervangen", legde de Red Bull-coureur uit. "We wilden kijken of dat zou werken of niet, maar het bleek dus van niet. Als we teruggaan naar de andere set-up, zou het weer redelijk in orde moeten zijn. De balans van de auto was verder prima. Ze lieten natuurlijk alleen maar de negatieve dingen horen aan het einde, maar over het algemeen ging het best aardig. Je probeert natuurlijk verschillende dingen uit tijdens de trainingen. Soms levert het iets op en soms niet. Dat is prima."

Verstappen besloot de tweede oefensessie in Monaco uiteindelijk met de zesde tijd. Ondanks een uitstekende tweede tijd eerder op de dag in de eerste training, ziet Verstappen Mercedes nog steeds als favoriet. "Ik denk dat Mercedes nog steeds heel snel is. Ik verwacht niet dat we ze echt onder druk kunnen zetten, maar we zouden het gat van twee naar drie wel verder moeten kunnen opvullen", constateerde Verstappen. "Als we zaterdag derde worden in de kwalificatie, dan hebben we het gewoon goed gedaan."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.