Ga naar inhoud

Forse uitbreiding Zeeuws kabelnetwerk door DELTA


Aanbevolen Berichten

Forse uitbreiding Zeeuws kabelnetwerk door DELTA

delta.jpg

DELTA start met een forse uitbreiding van het kabelnetwerk in Zeeland. 3.400 adressen in Zeeuwse dorpen en steden die nu nog geen toegang hebben tot snel internet worden aangesloten. Op dit moment zijn deze zogenoemde ‘witte adressen’ beperkt tot internet via een telefoonlijn, een dsl-verbinding. Mensen die kiezen voor snel internet via de kabel, hoeven niets te betalen voor de aansluiting, aldus de aanbieder in een persbericht.

“Ambitie”

“Dit is de volgende stap die we zetten in het waarmaken van onze ambitie voor Zeeland: overal het beste netwerk en iedereen toegang tot snel internet“, zegt directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA. “We hebben ons netwerk een flinke upgrade gegeven, leveren als enige provincie in Nederland snelheden tot 1 Gbps, we hebben buitengebieden van snel internet voorzien en nu starten we met het aansluiten van 3.400 huishoudens die op dit moment voor internet nog beperkt zijn tot een ouderwetse telefoonkabel, dsl. Zo geven we ook deze huishoudens toegang tot snel internet.

“Witte adressen”

De 3.400 ‘witte adressen’ krijgen de snelle kabelverbinding gratis aangelegd wanneer ze kiezen voor een internetabonnement bij DELTA. De betreffende huishoudens worden hierover in de komende periode door DELTA benaderd.

Vernieuwing

In de afgelopen 24 maanden heeft DELTA gewerkt aan een enorme operatie waarbij op 15.000 plaatsen door Zeeland de netwerkapparatuur wordt vernieuwd. Sindsdien gebruikt het bedrijf de nieuwste software voor data-verbindingen over de kabel. Ook worden de Zeeuwse buitengebieden voorzien van snel internet via een unieke vast-draadloos verbinding.

Glasvezel-coax netwerk

DELTA heeft een glasvezel-coax netwerk: het hart van het DELTA-netwerk in Zeeland bestaat uit glasvezel. Alleen de laatste meters naar de voordeuren is van coax. Met de nieuwste internettechniek DOCSIS 3.1 worden nu internetsnelheden geboden tot 1 Gbps.

Bron mediamagazine.nl

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.