Ga naar inhoud

GP Canada geeft duidelijkheid over 'verwarrende' banden GP Canada geeft duidelijkheid over 'verwarrende' banden


dreka

Aanbevolen Berichten

GP Canada geeft duidelijkheid over 'verwarrende' banden.

image.png.407f561f8bdc309ec014ced4cd5a7246.png

De Grand Prix van Canada kan cruciale informatie opleveren over de complexe bandensituatie van dit jaar.

Diverse Formule 1-teams, waaronder Ferrari en Haas, hebben moeite om de moeilijke 2019-spec Pirelli-banden in het juiste window te krijgen. Men raakt steeds meer overtuigd dat hogere downforceniveaus nodig zijn om meer energie over te brengen op de banden. Ferrari analyseert die stelling, aangezien hun aero-efficiënte bolide het rubber niet voldoende aan de praat krijgt.

De Grand Prix van Canada moet de nodige antwoorden opleveren, verwacht Williams engineering chief Dave Robson. Normaliter kiezen de teams in Montreal voor minder dowforce om drag te minimaliseren op de lange rechte stukken. Als dat problemen met de banden oplevert, kan dat een duidelijk antwoord opleveren voor de rest van het seizoen. "Ik denk dat het zeker waar is dat downforce en drag niet altijd doen wat ze zouden moeten doen, door de interactie met de banden", legt Robson uit. "Normaliter zou men in Canada met minder downforce rijden. Maar als je dan de banden niet kan laten werken, kiest men voor meer downforce dan gebruikelijk. Dat wordt interessant."

Pirelli maakte de banden voor dit seizoen dunner om oververhitting en blaarvorming te beperken. Een van de gevolgen daarvan is dat de banden pas bij hogere temperaturen in het optimale window terecht komen. Dat heeft gevolgen voor de werkwijzen van de teams. Renault-coureur Daniel Ricciardo zei daarover: "Het is niet zo simpel. We zijn in de kwalificaties nooit 100 procent zeker geweest over wat we moesten doen in de outlap en hoe de banden zouden zijn. Er is geen trend te ontdekken waarmee je 100 procent zeker van je zaak kunt zijn. We moeten zeker nog wat leren. Dat is in zekere zin leuk, want er ligt ruimte voor verbetering."

Iedereen in hetzelfde schuitje

Robson erkent dat de bandensituatie het er niet gemakkelijker op maakt: "Het verschilt per compound, en per circuit. Het was in Monaco interessant om naar de boordradio van de andere teams te luisteren. Zelfs in Q3 wisten veel rijders nog niet wat ze moesten doen. Voor ons geldt precies hetzelfde. Het is verwarrend, uitdagend. Het grootste probleem is om de voorbanden heet te krijgen, dat is erg lastig. Maar iedereen zit in hetzelfde schuitje."

Bron gpupdate.net.

GP Canada geeft duidelijkheid over 'verwarrende' banden
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.