Ga naar inhoud

Ford sluit Britse fabriek, 'maar niet vanwege Brexit.


dreka

Aanbevolen Berichten

Ford sluit Britse fabriek, 'maar niet vanwege Brexit.

image.png.e004b262a803fe728f3621983c02d118.png

Toen het Britse volk bijna 3 jaar geleden in een referendum voor een vertrek uit de EU stemde, hielden ze misschien geen rekening met de gevolgen voor hun auto-industrie. Ford sluit zich aan in het rijtje fabrikanten dat de tent sluit op het eiland.

Het gaat om de Ford-fabriek in Bridgend. De faciliteit in Wales bouwt motoren, maar sluit in september 2020 zijn deuren. Volgens een woordvoerder in de Britse media heeft de fabriek te maken met een tegenvallende vraag: de 1.5 diesel die er werd gebouwd is gestaakt, en de 1.5 Ecoboost wordt minder afgenomen dan verwacht. Ook eindigt de productie van een V8-motor, die Bridgend onder licentie voor Jaguar bouwt. 

Er werken 1.700 mensen in het al niet met banen overstromende Zuid-Wales. Eerder kondigde Honda al aan een fabriek te sluiten in het Verenigd Koninkrijk.

 

Geen link met Brexit

Hoewel het er alle schijn van heeft, houdt Ford volk dat de Brexit geen factor is geweest in de sluiting. "We are committed to the UK. However, changing customer demand and cost disadvantages, plus an absence of additional engine models for Bridgend going forward make the plant economically unsustainable in the years ahead." We nemen het ter kennisgeving aan, hoewel Ford het vast niet vervelend vindt om te vetrekken uit een land dat binnenkort geen deel meer uitmaakt van de interne Europese markt.

 
H. Feitsma.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.