Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
dreka

Ford sluit Britse fabriek, 'maar niet vanwege Brexit.

Aanbevolen Berichten

Ford sluit Britse fabriek, 'maar niet vanwege Brexit.

image.png.e004b262a803fe728f3621983c02d118.png

Toen het Britse volk bijna 3 jaar geleden in een referendum voor een vertrek uit de EU stemde, hielden ze misschien geen rekening met de gevolgen voor hun auto-industrie. Ford sluit zich aan in het rijtje fabrikanten dat de tent sluit op het eiland.

Het gaat om de Ford-fabriek in Bridgend. De faciliteit in Wales bouwt motoren, maar sluit in september 2020 zijn deuren. Volgens een woordvoerder in de Britse media heeft de fabriek te maken met een tegenvallende vraag: de 1.5 diesel die er werd gebouwd is gestaakt, en de 1.5 Ecoboost wordt minder afgenomen dan verwacht. Ook eindigt de productie van een V8-motor, die Bridgend onder licentie voor Jaguar bouwt. 

Er werken 1.700 mensen in het al niet met banen overstromende Zuid-Wales. Eerder kondigde Honda al aan een fabriek te sluiten in het Verenigd Koninkrijk.

 

Geen link met Brexit

Hoewel het er alle schijn van heeft, houdt Ford volk dat de Brexit geen factor is geweest in de sluiting. "We are committed to the UK. However, changing customer demand and cost disadvantages, plus an absence of additional engine models for Bridgend going forward make the plant economically unsustainable in the years ahead." We nemen het ter kennisgeving aan, hoewel Ford het vast niet vervelend vindt om te vetrekken uit een land dat binnenkort geen deel meer uitmaakt van de interne Europese markt.

 
H. Feitsma.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×