Ga naar inhoud

Ferrari overweegt beroep tegen straf voor Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari overweegt beroep tegen straf voor Vettel.

image.png.d31f39dcc203d5dff1be2a82e82b7fa9.png

Het Ferrari Formule 1-team zegt dat het de FIA ervan in kennis heeft gesteld dat het het voornemen heeft in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel de zege in de Canadese Grand Prix heeft gekost.

Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat de stewards vonden dat hij op een onveilige manier weer terug op het circuit was gekomen en Lewis Hamilton dwong om een ontwijkende actie te ondernemen. Hij was daarvoor bij de eerste chicane van de baan gegaan, terwijl hij met nog 22 ronden te gaan aan de leiding reed. Hamilton bleef dicht genoeg bij Vettel voor de rest van de race om ervoor te zorgen dat hij de overwinning pakte toen de straf werd toegepast.

Ferrari stelt dat Vettel niet op een onveilige manier op de baan is teruggekomen, of dat hij Hamilton van de baan heeft geduwd. Het team heeft 96 uur de tijd om te beslissen of het het beroep doorzet, waarna het de zaak naar een hoorzitting van het Internationaal Hof van Beroep van de FIA zal brengen. Dat hof kan dan echter dat beroep niet-ontvankelijk verklaren. In het F1 sportief reglement behoren straffen tijdens de race, zoals die aan Vettel werd opgelegd, tot de straffen waartegen niet tijdens de race in beroep kan worden gegaan (Art. 38.3). Ferrari ziet echter een andere mogelijkheid om het incident zelf aan het Hof van Beroep voor te leggen.

Met medewerking van Matt Beer

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.