Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
dreka

Oud-filelezer Rob van Rees overleden

Aanbevolen berichten

Oud-filelezer Rob van Rees overleden.

Medianieuws

In zijn woonplaats Nijmegen is Rob van Rees (80) afgelopen donderdagochtend overleden. Van Rees wordt gezien als belangrijke grondlegger van de verkeersinformatie op de Nederlandse radio. De oud-filelezer overleed na een kort ziekbed.

image.png.98b2c7dca46b7ad97c2d7e469b22af65.png

Van Rees was 40 jaar geleden de eerste filelezer van ‘Driebergen. Daar was de Algemene Verkeersdienst van de politie gevestigd die de snelwegen in Nederland onder haar hoede had.

Tot die tijd werd de verkeersinformatie op de publieke radiozenders voorgelezen door de nieuwslezers van het ANP. Dat gebeurde voornamelijk tijdens de spits. Die informatie kreeg het ANP per telex van de politie uit Driebergen.

Omdat het steeds drukker werd op de wegen, kwam het verzoek van de Avro of de politie niet zelf de verkeersinformatie wilde gaan voorlezen op de radio. Daardoor kon de informatie actueler zijn. Dat gebeurde voor het eerst in het programma “Auto in, Avro aan” met Tosca Hoogduin op Hilversum 1. Het voorlezen gebeurde vanuit een zelf gebouwde omroepcel.

In de loop der jaren werd de verkeersinformatie vanuit Driebergen op de radio fors uitgebreid. In 1998 kwam hier een einde aan omdat de politie besloot dat het geven van verkeersinformatie geen taak meer van haar was.

Ook op televisie was Van Rees enige tijd te zien. Eind jaren ’80 presenteerde hij het autoprogramma ‘Autovisie’ bij het toenmalige RTL Véronique. [Radio.NL]
Foto: Pixabay

image.png.86325f6350ec7060d591530180786e53.png

Bron radio.nl

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan het gesprek

U kunt nu posten en later registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×