Ga naar inhoud

Oud-filelezer Rob van Rees overleden


Aanbevolen Berichten

Oud-filelezer Rob van Rees overleden.

Medianieuws

In zijn woonplaats Nijmegen is Rob van Rees (80) afgelopen donderdagochtend overleden. Van Rees wordt gezien als belangrijke grondlegger van de verkeersinformatie op de Nederlandse radio. De oud-filelezer overleed na een kort ziekbed.

image.png.98b2c7dca46b7ad97c2d7e469b22af65.png

Van Rees was 40 jaar geleden de eerste filelezer van ‘Driebergen. Daar was de Algemene Verkeersdienst van de politie gevestigd die de snelwegen in Nederland onder haar hoede had.

Tot die tijd werd de verkeersinformatie op de publieke radiozenders voorgelezen door de nieuwslezers van het ANP. Dat gebeurde voornamelijk tijdens de spits. Die informatie kreeg het ANP per telex van de politie uit Driebergen.

Omdat het steeds drukker werd op de wegen, kwam het verzoek van de Avro of de politie niet zelf de verkeersinformatie wilde gaan voorlezen op de radio. Daardoor kon de informatie actueler zijn. Dat gebeurde voor het eerst in het programma “Auto in, Avro aan” met Tosca Hoogduin op Hilversum 1. Het voorlezen gebeurde vanuit een zelf gebouwde omroepcel.

In de loop der jaren werd de verkeersinformatie vanuit Driebergen op de radio fors uitgebreid. In 1998 kwam hier een einde aan omdat de politie besloot dat het geven van verkeersinformatie geen taak meer van haar was.

Ook op televisie was Van Rees enige tijd te zien. Eind jaren ’80 presenteerde hij het autoprogramma ‘Autovisie’ bij het toenmalige RTL Véronique. [Radio.NL]
Foto: Pixabay

image.png.86325f6350ec7060d591530180786e53.png

Bron radio.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.