Ga naar inhoud

FOX Sports stopt eind juni met teletekst-dienst


Aanbevolen Berichten

FOX Sports stopt eind juni met teletekst-dienst.

foxsports-app.jpg

Sportzender FOX Sports stopt per eind juni met haar haar teletekst-dienst. Dit heeft de sportzender bekend gemaakt. Op 27 juni aanstaande gaat de stekker eruit.

Online

Op de teletekstdienst van de sportzender is informatie te vinden over de programma’s die worden uitgezonden op FOX Sports en kan nieuws over onder andere de Eredivisie en de Keukenkampioen Divisie worden bekeken. Deze informatie zal voortaan alleen online te vinden zijn via de website van de sportzender.

RTL en SBS al eerder gestopt

FOX Sports is niet de eerste televisiezender in Nederland die de uitzendingen van Teletekst staakt. Grote commerciële televisiezenders in Nederland zijn al eerder gestopt met hun teletekst-diensten. Zo stopte RTL Nederland in april 2017 met haar dienst RTL Text en vorig jaar trok SBS de stekker uit de dienst.

Buitenland

Ook in een aantal landen om ons heen is de dienst al afgebouwd. In Vlaanderen stopte de publieke omroep VRT in 2016 met de dienst wegens bezuinigingen. In Vlaanderen stopte eerder al de Vlaamse commerciële televisiezender VTM met het aanbieden van de dienst, de Engelse BBC stopte in 2012 met hun Ceefax

NOS

De NOS heeft geen plannen om de dienst af te bouwen. Uit eerder onderzoek bleek dat Teletekst in Nederland nog steeds populair blijft. Exacte kijkcijfers zijn voor de dienst in Nederland niet bekend, maar op basis van eigen onderzoek in 2017 schat de NOS in dat er dagelijks nog 3,7 miljoen Nederlanders op kijken. Driekwart van de volwassen Nederlanders gebruikt de dienst wel eens.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.