Ga naar inhoud

Luistercijfers april / mei: NPO Radio 2 blijft marktleider


Aanbevolen Berichten

 
 

Luistercijfers april / mei: NPO Radio 2 blijft marktleider.

nporadio2.jpg

In de meetperiode april/mei 2019 is NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

NPO Radio 2 is marktleider met een marktaandeel van 12,0 procent. Dit is 0,2 procent minder dan in de vorige meetperiode en 0,1 procent minder dan in dezelfde meetperiode een jaar geleden.

Radio 538

Radio 538 loopt iets in op NPO Radio 2. De radiozender ziet haar marktaandeel stijgen met 0,5 procent en komt uit op 11,2 procent. Vorig jaar was het marktaandeel van de radiozender van het Talpa-concern nog 11,6 procent.

Radio 10

Radio 10 moet 0,2 procent marktaandeel inleveren en komt uit op een marktaandeel van 10,2 procent. De radiozender behoudt wel zijn plek in de top 3.

Stijgers

Naast Radio 538 zien ook Qmusic, Sky Radio, NPO Radio 1, NPO Radio 5, Radio Veronica, NPO 3FM en SLAM! hun marktaandeel stijgen in deze meetperiode.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7546 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur een 27 minuten. In de vorige meetperiode was dit 2 uur en 31 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode mei-juni worden dinsdag 30 juli gemaakt. Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Marktaandelen op een rij:

201905_luistercijfers.jpg

BRON: NLO/GfK

Bron mediamagazine.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.