Ga naar inhoud

Verstappen: "Versimpelde voorvleugel nadelig voor Red Bull"


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen: "Versimpelde voorvleugel nadelig voor Red Bull.

image.png.6ef28d885b81ea393563149a200827e4.png

Max Verstappen is tevreden over het geleverde werk door motorleverancier Honda. Tegelijkertijd weet de Nederlander dat hij met de Spec 3-motor nog niet boven Jan is. Daarvoor zijn verdere verbeteringen nodig, ook op aerodynamisch vlak.

Het moet ergens een wrang gegeven zijn. Daar waar Red Bull Racing in de voorbije jaren juist beresterk was - het chassis en aerodynamische pakket - verliest het nu veel terrein ten opzichte van Mercedes. Max Verstappen loopt derhalve ook nog niet vooraan in de polonaise na een nieuwe motorupdate voor in zijn RB15. Hij weet namelijk als geen ander dat er nog meer moet gebeuren.

Kwade tongen beweren dat Red Bull heeft ingeboet door zich aan te passen aan haar nieuwe motorpartner. Maar volgens Verstappen zit daar niet de crux. "Ik denk niet dat het komt doordat er nu een Honda-motor achterin ligt. Het heeft meer te maken met de reglementsveranderingen, vooral de versimpelde voorvleugel. Wij hadden vorig jaar en ook het jaar daarvoor alle zaken met de voorvleugel juist goed voor elkaar. Ze hebben onze kracht dus een beetje weggehaald", openbaart Verstappen aan onder meer Motorsport.com.

Werk in uitvoering voor Red Bull Racing
Op dit vlak heeft de formatie uit Milton Keynes met andere woorden werk aan de winkel. Adrian Newey lijkt er niet meteen in geslaagd om een briljante oplossing uit de hoge hoed te toveren, maar volgens Verstappen is het 'werk in uitvoering'. "We moeten op dat vlak finetunen. Misschien hebben we dat tot dusver niet optimaal gedaan, maar dat weten we. We proberen daar dus weer bovenop te komen." Het hoofddoel is voor Verstappen glashelder. "Meer grip! Maar ja, dat wil iedere coureur. We hebben ook niet echt een fundamenteel probleem. Het gaat vooral om kleine dingen toevoegen aan de auto waardoor we meer grip krijgen. En verder hebben we iets meer topsnelheid nodig, want dat maakt alles makkelijker."

Dit is precies het moment waarop Honda in beeld komt. Om Verstappens wensen enigszins tegemoet te komen, heeft de Nederlander vanaf dit weekend een nieuwe motor - de zogenaamde Spec 3 - achterin liggen. "Dat is fijn, het is altijd goed goed om updates te hebben. Ik verwacht zeker niet om meteen bij het veld weg te rijden, maar iedere kleine stap is welkom. Ook als dat betekent dat we al aan onze derde motor toe zijn." Verstappen ziet dat laatste namelijk niet als een groot euvel. "Betrouwbaarheid is sowieso niet het probleem, we willen vermogen. Dan wordt het ook makkelijker om door het veld heen te komen. In Canada was onze pace niet geweldig, maar kon je nog steeds makkelijk vijfde worden", denkt Verstappen eventuele gridstraffen op te kunnen vangen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.