Ga naar inhoud

Verstappen vermoedt dat wind rol speelde bij crash


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen vermoedt dat wind rol speelde bij crash.

image.png.d5c6de50d8ed58705a66e5c95cf489e6.png

Max Verstappen denkt dat de wind een voorname rol heeft gespeeld bij zijn crash tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Red Bull-coureur vloog van de baan bij de laatste bocht en schoof achterwaarts tegen de bandenstapels, waarmee zijn oefensessie ten einde was.

De tweede oefensessie op de Red Bull Ring was een half uur oud toen Verstappen aan het einde van een ronde de controle over zijn RB15 kwijtraakte en met de achterkant van de auto in de baanafzetting klapte. Hierbij brak zijn achterwielophanging af en verloor hij een deel van de achtervleugel. Het incident was reden voor een code rood.

"Ik weet niet precies wat er gebeurd is", zei Verstappen gevraagd naar de oorzaak van de crash. "Maar ik klaagde tijdens de ronden ervoor al over de wind, die het heel tricky maakte. Ik verloor op sommige plekken opeens de achterkant. In de data kunnen we zien dat daar bij het ingaan van die bocht ook sprake van was. De wind zal dus zeker niet hebben geholpen." Kort nadat de training weer was hervat, crashte ook Mercedes-rijder Valtteri Bottas. "De auto's zijn dit jaar sowieso iets gevoeliger voor de wind, zoals je ook wel bij Valtteri hebt kunnen zien, toen hij de auto verloor. Helaas kan een crash een keer gebeuren. Maar misschien pakt deze nog positief uit, want nu halen ze de wagen helemaal uit elkaar en komen er nieuwe onderdelen op."

"Ik was over het geheel genomen wel tevreden over de auto. Het ging wel prima", vertelde de Nederlander achter de Red Bull-garage verder over de eerste dag in Oostenrijk. Verstappen klokte de vijfde tijd in de eerste training en stond voor zijn crash in de tweede oefensessie op diezelfde plek, alvorens daarna naar de negende positie in de tijdenlijst af te zakken. Of hij zichzelf zaterdag naar de tweede startrij denkt te kunnen kwalificeren? Verstappen: "Dat weet ik nog niet. We hebben nog steeds veel werk te doen. De balans van de auto kan altijd nog beter. We zullen het morgen wel zien."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.